Andefamilie stoppet rutefly

En andefamilie stoppet ruteflyet fra Tromsø til Oslo i dag tidlig.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ivar Helsing Schrøen (47)  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Du har garantert sett dem om du har tatt turen til Prestvannet på Tromsøya, eller andre steder hvor det er relativt fredelig vann. Endene har fått små andunger og nå legger de ut på tur med foreldrene.

Men av og til har ikke andefar og andemor sjekket GPS-en godt nok før de krysser veien. I dette tilfellet kunne de nesten ikke ha valgt en verre rute.

For familien hadde nemlig lagt ruten sin over Tromsø lufthavn Langnes torsdag morgen.

Forsinket

Dette oppdaget noen på flyplassen og pilotene på SAS-flyet SK4409, som skulle fra Tromsø til Oslo, ble gjort oppmerksom på det.

– Vi tok hånd om noen ender på stripa. Det ble ikke noen stor forsinkelse, sier Ivar Helsing Schrøen, som er kommersiell sjef ved Tromsø lufthavn.

16 minutter etter at flyet egentlig skulle ha lettet hadde andefamilien kommet seg av rullebanen og i trygghet.

Politisk oppdatering

Både AP-politiker Anne Marit Bjørnflaten og tidligere ordfører Jens Johan Hjort, som til sammen har tre dyrenavn i navnene sine (and, hjort og bjørn), oppdaterte hendelsen via sin Facebook-konto.

– SK 4409. Captain: «Ladies and gentlemen. You won't believe it. There's a duck with chicken in front of us on the runway». #And-replassikøen, skrev Hjort, mens Bjørnflaten skrev følgende:

– Munter stemning på SK409 når flyet ikke kan ta av fra Tromsø fordi en andefamilie har funnet det for godt å forsere flystripa.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter