Slik blir været under MSM

På twitter kommer meteorologene med følgende oppfordring til kongeparet: «Husk paraply!»

  Foto: Meteorologisk institutt

nyheter

Det ser ikke lyst ut for dem som skal løpe maraton i helga. Kald nordavind vil sveipe over Tromsø og det blir trolig ganske vått.

– Første del av fredagen blir litt varmere. Da kan vi komme opp over 15 grader. Det vil også være opphold, men en kald nordavind er stikkordet for hele helga, sier statsmeteorolog, Ine-Therese Pedersen.

Byger

– Utover fredagen skyer det til. Det kommer noen byger inn fra indre strøk. Vinden vil øke på fra nord, og det kan komme opp i liten kuling langs kysten, sier hun.

Lørdag går startskuddet for Midnight Sun Marathon, og Tromsø får hederlig besøk av kongeparet i forbindelse med folkefesten. Dessverre kan heller ikke de kongelige gjøre noe med været.

– Når man våkner lørdag, så vil det være grått, overskyet og fuktighet i luften. Det vil nok også regne en god del. Jeg tror ikke det vil plaske ned, men det blir litt duskregn. Det blir også kjøligere, med temperaturer mellom 10 og 12 grader, forklarer Pedersen.

– Et lite håp om å se Midnattssola

– Den gode nyheten er at det utover dagen, når kongebesøket nærmer seg, så blir det litt mindre regn. Det vil fortsatt være lavt skydekke, men nedbøren vil tørke opp litt etter hvert, sier hun.

– Det vil bli høyere skydekke utover dagen, men nordavinden fortsetter.

– Et lite håp om å se midnattssola

Er du en av dem som skal løpe maraton? Ja, da ser det ut til at det muligens kan bli et lyspunkt.

– Når maratonen starter klokken halv ni, så er det sjanse for oppholdsvær. Når det nærmer seg målgang, er det et lite håp om å få se Midnattssola. Jeg kan ikke love noe, men det er en liten sjanse, sier hun.

– Det er løpene tidlig på dagen som er blir de våteste. Det er godt det er korte løp, så slipper man å bli for våt, sier hun.