Slik skal Hurtigruten sørge for rene strender

Hurtigruten og foreningen Hold Norge Rent skal utvikle et ryddekonsept for Hurtigrutens gjester.

SATSER PÅ SØPPEL: Hurtigruten setter strandrydding på aktivitetsprogrammet. Foto: Martin Emhjellen/Hurtigruten 

nyheter

I en pressemelding opplyser Hurtigruten at dette er en del av et større aktivitetsprogram på Norskekysten. Samarbeidet har som mål at det skal være minst en strandrydding for barn per rundtur på de tre største skipene MS «Trollfjord», MS «Midnatsol» og «MS Finnmarken».

Fokus på miljø

Det er en del av det nye programmet Young Explorer, som skal ha fokus på miljø, natur og kultur for barn i alderen 7–13 år. I tillegg skal Hurtigrutens ekspedisjonsteam rydde søppel. Søppelryddingen vil være en del av organiserte turer hvor man da altså skal plukke søppel langs ruten.

– Havforurensingen opptar både Hurtigruten og våre mange sterkt engasjerte gjester. Vi vil bidra litt ekstra gjennom dette initiativet sammen med Hold Norge Rent, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Marin forsøpling

– Hold Norge Rent sitter på viktig kompetanse på hvordan vi alle kan bidra. Dette kan vi igjen formidle til våre gjester, og slik bidra til å rekruttere miljø- og klimaambassadører fra hele verden, sier Skjeldam.

Lise Gulbrandsen, daglig leder i Hold Norge Rent, har tro på at dette vil bli en aktivitet som fungerer.

– Vi skal rydde strender, men også engasjere både norske og internasjonale gjester i saken om marin forsøpling, sier Lise Gulbransen.