Hjertesukk fra kattegruppa

– Vi får telefoner fra folk som ser seg nødt til å avlive katten fordi huseier ikke tillater dyr

Den siste tiden har Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø opplevd enorm pågang fra katteeiere som tvinges til å omplassere katten.

  Foto: Linnea Nordstrøm/privat

nyheter

Ifølge Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø skyldes dette huseiere som ikke tillater dyrehold.

– Rop om hjelp

– Her kommer et hjertesukk og et rop om hjelp fra oss i kattegruppa i Dyrebeskyttelsen her i Tromsø. Vi opplever nå en enorm pågang fra fortvilte katteeiere som lurer på om vi kan omplassere katten deres eller huse kattene midlertidig. Vi får telefoner fra veterinærer i vårt nærområde som ber oss om å ta inn katter som eier ser seg nødt til å avlive siden ny husvert ikke tillater dyrehold, skriver Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa i Dyrebeskyttelsen, i et Facebook-innlegg.

LES OGSÅ: Derfor har Hedda (17) startet en kampanje mot hundeeiere

– Har ikke opplevd så stor pågang før

Videre i innlegget forteller hun at fosterhjemmene allerede er fulle og hjelpesenteret deres er straks overfylt. Fredag venter de på nok en katt som må omplasseres fordi eieren må flytte til et sted hvor det ikke er lovlig med dyrehold.

– Det er veldig mange studenter som nå er ferdig med studiene og nye kommer til byen. Denne uka har vi tatt inn syv katter på grunn av flytting, og dette er bare på ei uke. Det er en pågang som vi ikke har opplevd tidligere, sier Foshaug til iTromsø.

LES OGSÅ: Matilde (7) var savnet i halvannet år – nå er hun funnet

MÅ OMPLASSERES: Monsen Spare kom til Dyrebeskyttelsen sammen med sin søster Spinke. – Det var svært traumatisk for såpass voksne katter å skilles fra eieren sin, og vi håper inderlig at bosituasjonen for tidligere eier ordner seg slik at de tre kan gjenforenes, sier Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa.   Foto: Linnea Nordstrøm

 

– Katteeierne fortviler. De ønsker ikke å omplassere kattene, de vil jo beholde dem. Når de kontakter oss er det et siste nødskrik. Det er ekstra vanskelig når vi ikke har kapasitet til å ta imot dem, legger hun til.

Oppfordring til huseiere

Det er godt voksne katter som Dyrebeskyttelsen får henvendelser om, og dette er katter som ikke er av stor interesse for potensielle nye eiere. Det er fortsatt katteunger som er mest «populære».

– Foreløpig har jeg tre katter som jeg ikke er sikker på om vi klarer å ta imot. Vi kommer til å gjøre alt vi kan, men dersom det kommer flere, så sliter vi, sier hun.

LES OGSÅ: Kattene som ingen vil adoptere: – Det skjærer i hjertet

– Eierne av de tre kattene har et ønske om å bli gjenforent med dem når de finner et egnet sted. De har henvendt seg til oss for å høre om vi kan hjelpe midlertidig, legger hun til.

Tutti Frutti på 4 år kom til Dyrebeskyttelsen som siste utveg.  Foto: Linnea Nordstrøm

 

Hun har en klar oppfordring til huseiere.

– La folk ta med seg de godt voksne kattene sine. De vil ikke slite ned leiligheten på noen måte. De kan også stille krav til katteeierne som blant annet at den skal være vaksinert, kastrert, ID-merket, fått ormekurer og at det er plassert sandkasser inne. Det er selvfølgelig utleiers marked, så de kan jo velge og vrake, sier hun.