Bommen i Tromsdalen er ramponert - igjen

Noen har ramponert bommen over turstien i Tromsdalen. Det skaper utfordringer for skytterne.

BOM: Turgåere i Tromsdalen observerte dette fredag morgen. Foto: Privat 

nyheter

Man trenger ikke å være Sherlock Holmes for å skjønne hva som har skjedd i Tromsdalen. Det store spørsmålet er derimot «hvem er det som har gjort dette?».

Rundt klokken 10.00 fredag dukket nemlig bildet av en ramponert bom opp på Facebook-siden «Folkeaksjonen for et åpent turområde i Tromsdalen», hvor de fleste medlemmene er mot skyting.

– Vi har ikke peiling på hvem som har gjort det. Det er jo mange som går der hele tiden, sier Johannes Nilsen, som er leder for folkeaksjonen i Tromsdalen.

Ulovlig å skyte

Han understreker at folkeaksjonen har en form for selvjustis og at det ikke tjener deres sak at noen ødelegger og ramponerer i Tromsdalen.

– Vi gjør ikke noe med dette og avstår fra å mene noe om dette, sier Nilsen, som forteller at saken om skytinga i Tromsdalen får ta den tiden den trenger.

Han mener imidlertid at hvis bommen er ødelagt, vil det ikke være anledning til å skyte ved skytebanen i Tromsdalen.

I en melding fra politiet fra juni 2014, står det at om det skal foregå skyting i Tromsdalen, må bommen ved turstien sikres skikkelig med lås og tydelige skilt.

Etterlyser ny sjekk

Nilsen oppfordrer nå politiet til å ta seg en tur opp i Tromsdalen – ikke for å undersøke ramponeringen – men for å sjekke sikkerhetstiltakene rundt en eventuell skyting.

– Det er mange som ferdes der, og om du ikke er kjent må du nesten gå rett på flagget for å oppdage det. Her kan det nok ikke skytes uten at bommen er på plass, sier Nilsen.

Må fikse den selv

Tirsdag 21. juni har Tromsø jeger og fisk satt opp leirdueskyting i Tromsdalen. Dette kan de da ikke utføre om ikke bommen fikses i tide.

– Det er utført hærverk tidligere som da resulterte i bot. Vi vil vurdere å anmelde dette veldig snart, men denne gangen har vi ingen bevis på hvem som har utført det, sier Kurt Kaspersen, som er med i skytebaneutvalget for Tromsø jeger og fisk.

Han bekrefter at det er skyteleders ansvar at bommen er sikret før man går i gang med skyting i Tromsdalen.

– Det er trasig at den blir ramponert igjen og at man ikke kan akseptere at bommen er der til man har kommet til en ordning. Man må være klar over at det er kommunens eiendom og at vi gjør alt på dugnad. Vi vil nok forsøke å reparere bommen, men jeg vil ikke si når. Da blir vi bare møtt med en haug med demonstranter som trakasserer oss og får oss til å føle oss som kriminelle, sier Kaspersen, som nok en gang understreker at skytterne vil ut av Tromsdalen, men altså ikke har et annet alternativ.