Gir 340.000 kr til skatepark

Byrådet foreslår å gi 340.000 kroner i støtte til byggingen av et skateboardanlegg på Ersfjordeidet.
nyheter

– Det er kjempeflott at byrådet har funnet penger til oss. Det gjør at vi nå er kommet mye nærmere en ferdigstillelse av anlegget, sier Odd-Børge Hansen, ildsjelen bak skatepark-planene.

Saken skal behandles i byrådskonferansen mandag førstkommende, og der foreslås det at de 340.000 kronene skal hentes fra fond for utvikling av nærmiljø.

Utløser tippemidler

Ifølge Hansen er pengene fra byrådet svært velkomne – ikke minst fordi de vil kunne utløse ytterligere midler.

– De 340.000 kronene er svært viktige for å kunne søke tippemidler på 300.000 kroner. Nå kom visstnok pengene fra kommunen for sent til å kunne søke midler for i år, men når vi får en kommunal bevilgning vil vi kunne søke penger neste år, sier han.

Totalbudsjettet for det som er beskrevet som trinn to i prosjektet er satt til cirka 1,5 millioner kroner.

Private gaver

Fra før har IL Blåmann – som står som prosjekteier – fått i overkant av en halv million kroner i private gaver fra blant andre Olav Thon og Sparebankstiftelsen.

– Dessuten så har vi lagt – og legger – ned masse dugnadsarbeid i prosjektet. Så med kommunens penger og tippemidler så håper vi på å komme helt i mål med finansieringen, sier Hansen.

Byggingen av skateanlegget er allerede påbegynt på nabotomta til kunstgressbanen på Ersfjordeidet, forteller Hansen. Det er grunnarbeidet man har startet med og om alt går etter planen vil trinn to av prosjektet – selve dekket og innholdet på skatebanen – kunne starte snart.

– Det vil bli spennende å se hvor langt vi kommer med byggingen, sier Hansen.

Planen er at skateparken skal stå ferdig i løpet av juli måned.