Artisten Sverre Kjelsberg er død

Kjelsberg ble funnet død i sitt hjem i Tromsø i helga, 69 år gammel.

Sverre Kjelsberg døde brått i helga.  Foto: Knut Jenssen

Robert Dyrnes sto bak Pussycats store gjenforening i Bukta i 2011. Han minnes en trivelig nabo og en lokal superstjerne. 

Sverre Kjelsberg ble 69 år gammel.  Foto: Ronald Johansen

Kjelsberg er mest kjent som bassist og vokalist i gruppen The Pussycats. Bildet er tatt i april i år.  Foto: Helge Matland

nyheter

Det melder NRK søndag ettermiddag.

Familien bekrefter overfor NRK at Kjelsberg ble funnet død i sitt hjem i Tromsø denne helgen. Artisten ble 69 år gammel.

Kjelsberg er mest kjent som bassist og vokalist i gruppen The Pussycats, og for sin deltakelse sammen med Mattis Hætta i Eurovision Song Contest i 1980.

Ifølge NRK begynte familien til Kjelsberg å ane uråd da han ikke møtte til et familieselskap. De fikk heller ikke tak i ham over telefon.

Dødsårsaken er ifølge familien ikke kjent. Artisten har tidligere vært kreftsyk, men ble i fjor erklært frisk av legene, skriver NRK.– Utrolig trist nyhet

Robert Dyrnes sto bak Pussycats store gjenforening i Bukta i 2011. Han minnes en trivelig nabo og en lokal superstjerne.

– Det er en utrolig trist nyhet. Han bodde bare noen hus bortenfor meg, så vi slo ofte av en prat. Han var en trivelig kar, sier Dyrnes til iTromsø.

Kjelsberg er naturlig nok kjent som frontfigur i The Pussycats som fra 1964 satte Musikk-Norge på hodet.

– Han var en pioner som banet vei for mange andre band, både lokalt og nasjonalt. Pussycats viste at man godt kunne komme fra Tromsø og oppnå suksess. Dessuten står platene deres som påler den dag i dag. Det er egentlig helt vilt at de kunne levere to fantastiske skiver på under ett år, fortsetter Dyrnes.

Fantastiske låtskrivere

På Buktafestivalen i 2011 gjenforentes bandet i hjembyen Tromsø. Det var blant andre Dyrnes' fortjeneste.

– Det er vel delte meninger om hvor bra konserten var, men det var ikke hensikten vår å gjenskape stemningen fra 60-tallet. Vi ønsket å hylle de fantastiske låtskriverne Pussycats var.

I forbindelse med denne konserten ble det også gitt ut en samleplate hvor lokale band hyllet Tromsø-bandet over alle.

Starstruck

– Jeg husker hvor starstruck gutta i Taliban Airways var da han kom inn i studio for å kore på låten «Death Is Coming». De hadde vokst opp med at foreldrene deres spilte Pussycats til dem og nå sto Sverre i studioet deres. Det var rett før de slo knute på seg. Det forteller meg hvor stor stjerne han egentlig hadde, forteller Robert Dyrnes.

I tillegg til en musikerkarriere som har vart fram til i dag, har Kjelsberg også satt sitt preg på byens musikk- og teatermiljø gjennom sitt engasjement på Hålogaland Teater.

- En av Tromsøs store kunstnere

Også ordfører Jarle Aarbakke uttrykker sine kondolanser gjennom Facebook.

- En av Tromsøs store kunstnere og viktige stemmer er død. På vegne av byen ønsker jeg å takke Sverre for alt han ga oss. Mine tanker går til familie og venner. Vi kommer alle til å savne ham dypt, skriver han.