SENTRUM: Da medlemmene i Tromsø pistolklubb kom til klubbhuset i Tromsdalen søndag for ei uke siden, så de at noen hadde klippet over vaierne på flaggstanga. Dermed ble de forhindret fra å heise flagget for å varsle om til sin tilstedeværelse. Forholdet ble anmeldt til politiet. Onsdag i forrige uke ble vaierne reparert, men natt til søndag ble de igjen klippet av.

– Ja, her går det unna. Hærverket har tatt seg opp den siste tiden og virker mer aggressivt enn tidligere, sier Sten Helge Eilertsen, formann i pistolklubben.

LES OGSÅ: - Skyteaktiviteten i Tromsdalen er ulovlig

Hindrer skytingen

I løpet av den siste uka har de også funnet sperrebommen knekt, flere hengelåser avklippet og fareskiltene de har satt opp, har blitt revet ned og kastet i myra.

I tillegg til hærverk, må Tromsø pistolklubb daglig forholde seg til aksjonister som setter seg i sikkerhetssonen for å hindre skytingen. Det har blant annet ført til at de 9. juni måtte avlyse et stevne.

LES OGSÅ: Theodor (12) skjøt bedre enn absolutt alle i NNM

Hyggelig dialog

– De hindrer oss hver eneste dag, men jeg føler vi har hatt en hyggelig dialog med dem og vi har til og med servert kaffe og vafler til dem i klubbhuset. Så lenge man har en grei tone oppleves det nå som ekstra trasig at enkelte tyr til sabotasje, sier Eilertsen til iTromsø.

Han legger ikke skjul på at dette hærverket av klubbens eiendom koster dem både penger og tid.

– Alt her i klubben skjer jo på dugnad, forklarer han.

Selv om det foreligger en politianmeldelse på enkelte av hærverkene, har ikke Eilertsen store håpet om at politiet finner fram til gjerningsmennene.

Vanskelig etterforskning

– Det kan ikke være lett for politiet å finne en gjerningsmann i denne saken. Det må være en vanskelig sak å etterforske. De har jo tidligere funnet fram til en gjerningsmann som ble dømt for hærverk, så jeg føler at vi blir tatt på alvor når det gjelder slike henvendelser.

Politiet kommer imidlertid ikke på daglige besøk for å fjerne aksjonister i sikkerhetssonen.

– Der har ledelsen i politiet gjort det klart at de ikke ønsker å oppfattes som en part i saken, noe jeg kan forstå, men de gir jo samtidig aksjonistene carte blanche til en organisert forhindring av lovlig aktivitet. Noe som i seg selv er ulovlig, påpeker Eilertsen.

Politisk handlingslammelse

Til syvende og sist mener han løsningen på problemet ligger et annet sted.

– Situasjonen som har oppstått er ikke skytternes, aksjonistenes eller politiets feil. Feilen ligger hos Tromsø kommune og den politiske handlingslammelsen der. Nå har saken pågått så lenge, og enda så utsetter de et vedtak til over sommerferien.

LES OGSÅ: – Håper kommunestyret har baller nok til å stoppe skytingen i «Dalen»

Ifølge Eilertsen vil det innebære at pistolklubben, som er et idrettslag tilknyttet Norges idrettsforbund, nå må avlyse samtlige av sommerens stevner, samt kretsmesterskapet i august.

– For en liten klubb som oss betyr det tapte inntekter. Det er en forferdelig situasjon, sier Eilertsen.

Mandag ble hærverket på flaggstanga anmeldt.