Tromsøstudenten Julie (23) blir historisk

Julie Aaheim blir tidenes første UiT-student som drar på utveksling til et kinesisk universitet.

TIL KINA: I august setter Julie Aaheim (23) seg på flyet til Beijing for å studere ved Peking University Law School. Foto: Trond Tomassen 

nyheter

– Jeg tror det blir en helt vanvittig opplevelse! Kina er en viktig handelspartner og et veldig spennende land der det skjer mye, så jeg har store forventninger til oppholdet, sier Julie Aaheim.

LES OGSÅ: Nyutdannede Daniel (28) valgte å starte eget firma (for abonnenter)

30.000 studenter

23-åringen fra Lillehammer har de siste årene studert jus ved UiT – Norges arktiske universitet, der hun nylig har avsluttet sitt fjerde og nest siste år av masterstudiet i rettsvitenskap. I forrige uke kunne uit.no avsløre at Aaheim til høsten blir den første studenten fra UiT som drar på utveksling til Kina. Og det er ikke hvilket som helst universitet 23-åringen skal studere ved.

– Jeg leste at det er rundt 30.000 studenter ved Peking University, hvorav 2-3.000 er utvekslingsstudenter, så det er kjempeartig at juridisk fakultet har fått til en samarbeidsavtale med dem, sier Aaheim entusiastisk.

LES OGSÅ: Tromsø-mann har blitt borgermester i Haiti

– Vanvittig opplevelse

Det var i mai i fjor avtalen mellom de to universitetene ble signert, da professor ved Det juridiske fakultet, Hege Brækhus, var i Beijing.

– Det er vanskelig å få til utvekslingsavtaler med prestisjetunge, internasjonale universitet, men jeg håper dette kan bidra til at flere UiT-fakultet kan få til samarbeidsavtaler med skoler i Kina, sier Aaheim, som har store forventninger til oppholdet sitt i Beijing

– Det kommer til å bli veldig mye arbeid og en helt vanvittig opplevelse av en helt ny kultur. Forhåpentligvis får jeg også inspirasjon til hva jeg skal skrive masteroppgave om når jeg kommer hjem til Norge igjen. Kanskje kan det bli noe som har med Kina å gjøre, sier 23-åringen, som skal studere kinesisk rett fra høsten av.

LES OGSÅ: Tromsødamer skal forske på menns sjekkevaner (for abonnenter)

Undervisning på engelsk

– Det blir både strafferett, forvaltningsrett, selskapsrett, kontraktsrett, privatrett og straffeprosess, så det blir litt av hvert. Heldigvis foregår all undervisningen på engelsk, forteller Aaheim.