Tromsø/Laksvatn: – Hun er veldig opptatt av økonomi og pengers verdi, så hun har bestandig selv spart til ting hun har ønsket seg, forteller pappa Morten Wøhni Helberg.

Vil tjene egne penger

Tidligere denne måneden søkte hans datter Maya-Eline sommerjobb på Ravelsnes gård i Kvænangen, en gjestegård som drives av niåringens bestefar. Planen var at hun og hennes bror skulle tilbringe deler av sommeren der, men Maya-Eline syntes åpenbart ikke det var nok å bruke skoleferien bare til å slappe av.

– Hun ønsket å tjene sine egne penger til Kreta-turen som vi skal på i august, forklarer pappa Helberg.

Det kommer da også klart fram av søknaden hennes, der hun skriver følgende: «Jeg Maya-Eline søker herved om sommerjobb på deres hotell fordi jeg har lyst til å tjene penger til sydenturen».

Veldig glad

Søknaden inneholder også en kort CV, der niåringen blant annet lister opp at hun har fullført 1. – 3. klasse og at hun rydder rommet sitt.

– Jeg jobber i Nav, der jeg daglig hjelper folk ut i arbeid, så hun har fått litt hjelp med søknaden. Det var på tide hun begynte å gi litt avkastning, sier pappa Helberg spøkefullt.

Han kan fortelle at Maya-Eline ble svært glad da hun skriftlig fikk svar om at hun hadde fått sommerjobben hun søkte på.

– Hun åpnet selv brevet og ble veldig glad da hun leste hva som sto der, påpeker Helberg.

Vil bli veterinær

I jobben venter ulike arbeidsoppgaver på henne.

– Hun skal vise gjestene fram til rommene, hjelpe til med å stable tallerkener og hjelpe til med frokostbuffeen.

Om dette blir starten på en karriere innen hotellbransjen, er imidlertid usikkert, ifølge pappaen.

– Maya-Eline har en stor kjærlighet for dyr, så hun har lyst til å bli veterinær. Hun er veldig klar på at det er viktig å ha en plan.