Dennis (28) fra Tromsø vant EM – nå blir han proff

Bodybuilder Dennis Ogolla Johansen (28) skal nå hevde seg i verdenstoppen etter å ha vunnet det som er å vinne i Norge.
nyheter

FREDRIKSTAD/TROMSØ: 28-åringen fra Tromsø begynte for fire år siden med bodybuilding og fitness og lever nå av å vise fram sin egen kropp.

– Jeg har vunnet alle fitnesskonkurranser i Norge siden 2014 i «Men's Physique», sier Dennis Ogolla Johansen til iTromsø.

Det betyr to NM-gull og tre andre konkurranser nasjonalt. Internasjonalt har han også markert seg stort.

– Jeg har vunnet Nordisk Mesterskap og nå sist vant jeg EM i Santa Susanna, like utenfor Barcelona. Det var jeg veldig fornøyd med, sier 28-åringen, som nylig prydet forsiden til magasinet «Treningsforum» med taglinen «The Champion».

Les mer: Tidligere Storm-spiller ble fitnessmester

VM og reising

For fire år siden begynte Dennis med fitness og kroppsbygging.

For to år siden flyttet han fra hjembyen Tromsø til Fredrikstad for å være nærmere kontinentet.

– Jeg er mye ute og reiser på konkurranser og fotoshoots, så jeg er hjemme kanskje to uker i måneden. Det er mye lettere å komme seg fort ut fra Oslo enn fra Tromsø, forteller han.

Nå er han godkjent til å entre proffsirkuset.

– Jeg skal gå to eller tre amatørkonkurranser til. Det er VM i november i Polen, så jeg vil gjerne ta VM-seieren også før jeg blir proff, sier Johansen.

Les også: Elise (23) gikk til topps i NM i poledancing

Modell

Hverdagen til 28-åringen består av godt kosthold og seks ganger i uken med trening, mest vekter, løping og noe crossfit.

– Ellers lever jeg et rimelig normalt liv, men jeg må alltid være i form. Plutselig må du dra på shoots for samarbeidspartnere og lignende, så da kan du ikke si at du må på diett i en måneds tid, forklarer Johansen, som lever av satsingen.

– Det har gått bra til nå og jeg lever av å være fitnessatlet og modell, sier han.

Tidligere spilte han basketball for Tromsø Storm.

– Jeg spiller ikke aktivt lengre, men bruker å trene med et 2.-divisjonslag her fra tid til annen. Det er viktig å variere treningen.

Les også: Marte fra Bodø skal lære Tromsø-folk å danse på stang

Hundretusener

I proffsirkuset vil det være mulig å leve av sporten, også fra konkurransepremier.

– Det er pengepremier på mellom 100.000 og 300.000 norske kroner i de største konkurransene der, men man kan ikke leve av det, så fremst man ikke vinner noen konkurranser, sier han.

– Ikke bodybuilding

Så hva er egentlig «Men's Physique» kan man undre seg.

– Det er en sjanger innenfor fitness der den som ser best ut, vinner. Det er ikke bodybuilding, som handler om størst muskler, men det går på hel fysikken, hud, hår og ansikt, litt som baywatch-stil, der man går på catwalk i badeshorts og er i god form i tillegg. Det handler om mer enn bare muskler, forklarer Johansen, europamesteren fra Tromsø.