Flerbrukshallen på Storelva utsettes og nedskaleres

Byråd Jens Ingvald Olsen (Rødt) og Brage Larsen Sollund (Ap) kommer med dårlige nyheter for befolkninga på Kvaløya.

UTSETTER: Jens Ingvald Olsen (Rødt) og Brage Larsen Sollund (Ap) beklager å meddele at flerbrukshallen på Storelva blir utsatt. Foto: Martin Lægland Ellingsen 

UTEN GYMSAL: Storelva skole er den eneste i Tromsø uten egen gymsal. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

I årevis har befolkningen på Storelva etterlyst en egen gymsal og flerbrukshall til Storelva skole, den eneste skolen i byen uten egen gymsal. Alt så ut til å være på skinner for å få bygd den nye hallen, men nå kommer kontrabeskjeden fra byrådet etter de har behandlet anbudene på prosjektet.

– Det hadde vært gøy å stå ute på Storelva nå og si vi skulle sette i gang med byggingen, men de aktuelle anbudene vi fikk lå på 115 til 120 millioner kroner, mens budsjettet er på 70 millioner. Det er en sprekk på 50 millioner eller 70 prosent. Å gå på med det er å gi en blankofullmakt til entreprenørene til å bruke penger, sier Sollund.

LES OGSÅ: Flerbrukshallen på Storelva står i fare for å utsettes – igjen! (for abonnenter)

Nytt anbud

– På grunn av kostnadssprekken skal vi nå legge ut anbudet på nytt etter å ha engasjert en arkitekt. I det nye anbudet skal vi kutte ut biblioteket, kafeen og ungdomsskolen fra planene. Det er ikke gøy, men vi må spørre oss selv hva vi må prioritere og hva det hadde vært fint å prioritere. Det vi må få på plass er en ny gymsal, og vi må også være restriktiv med fellesskapets midler, sier Sollund.

LES OGSÅ: Kielland krever penger til flerbrukshall på Kvaløya (for abonnenter)

Dyr by å bygge i

Årsaken til kostnadssprekken er ifølge Olsen at Tromsø er en dyr by å bygge i.

– Det er så mange prosjekter i både privat og offentlig regi at samtlige entreprenører i byen allerede har planlagt prosjekter flere år fram i tid. Det er ekstreme tilstander. Det gjør at det er mye dyrere å bygge store prosjekt i Tromsø enn i for eksempel Kristiansand, sier Olsen.

Byggestart neste vår

Til tross for ny utsettelse håper det avgående byrådet at byggestart kan være i gang allerede til våren 2017.

– Det er ikke noen hyggelig melding å komme med til Kvaløya, at det blir en utsettelse av prosjektet og at det nedskaleres, men vi håper at vi kan komme i gang med byggestart om ikke lenge, sier Olsen.