Her blir det bydelsfest i helgen

De skal gjenskape «slaget om Pølsehavna», det blir bydelsvandring, konsert og utstillinger. Lørdag inviteres det til en storstilt bydelsfest i nordbyen.

muligheter: Kari Helene Skog (til venstre) og byrådsleder Kristin Røymo mener det ligger til rette for å skape en spennende bydel i Nordbyen. Foto: Kjetil Vik 

NORDBYEN-DAG: Byrådsleder Kristin Røymo (til venstre) og Kari Helene Skog inviterer til åpen dag i Nordbyen på lørdag, med blant annet Lego-bygging. Foto: Kjetil Vik 

nyheter

Det er i forbindelse med kommunens byutviklingsprosjekt i nordbyen at det inviteres til åpen dag. Jaklin plass, Skansen, Filmverftet, Skipsverftet, Polarmuseet og Fridtjof Nansens plass blir arena for alt fra legobygging, hoppeslott og teater til uteservering, konsert og kulturhistorisk vandring.

Slaget om Pølsehavna

Prosjektleder Kari Helene Skog for pilotprosjektet «Levende lokaler: Nye tanker i tomme bygg» har sammen med rådgiver Heidi Bjøru sydd sammen lørdagens program for å vise mulighetene i området mellom Kystens Hus og Agnforsyninga.

– Vi skal fylle uterommene i nordbyen i sammenheng med arbeidet om utvikling bydelen. Det blir skating, hoppeslott, pølsebod, issykkel, uteservering og legobygging. Teatergruppa Sadio Nor skal vise det historiske «Slaget om Pølsehavna», forteller Skog.

To vandringer

Rådgiver for kulturminner og bygningsvern, Erling Steenstrup, skal lede en vandring i nordbyens historie; om bygningene, stedene og menneskene som arbeidet og bodde i bydelen i gamle dager. Etter ham blir det nok en vandring, ledet av Nanna Berntsen i RadArt. Denne handler om hva nordbyen har å by på av liv og røre i dag.

– Den starter ved Rakettkiosken og Rakettnatt før den fortsetter til Polarmuseet, konsert på Skansen, monsteret til forfatter Endre Lund Eriksen på Filmverftet, kunstprosjektet til Kurant på skipsverftstomta og utstilling av landskapsarkitektstudenter under Tromsøbrua. Vandringen avsluttes på Nansenplass, hvor de fire arkitektforslagene om nordbyen blir stilt ut, forteller Kari Helene Skog.

Tverrfaglig

Nordbyen-prosjektet er et resultat av tverrfaglig jobbing, hvor mange fagprofesjoner skal dra i samme retning. De fire fremtidsscenarioene til arkitektteamene skal gi innspill til byråkrater og politikere om hvilken retning bydelen skal utvikles i.

– Vi jobber på tvers. Kari (Helene Skog) jobber med næring og kultur i tett dialog med Byutvikling, for å koble nordbyen med arkitektoppdragene vi har kjørt denne våren. Vi har fullt fokus på nordbyen og det som skal skje her. Vi forvalter store planer og det skal gjøres viktige vedtak, sier byrådsleder Kristin Røymo (Ap).

Lørdagens aktiviteter i nordbyen starter klokken 11 og varer utover ettermiddagen.