Kommunen slår tilbake mot Juvente

Juvente mener kommunen bør være mer målrettet i kontroll av dagligvarebutikker, men servicetorget sier dette allerede blir gjort.

KONTROLLERER: Marianne Uvsløkk, enhetsleder for servicetorget. Hun sier de jobber målrettet for å avsløre butikker som selger til mindreårige. Foto: 

FÅR KJØPT: Det var ikke vanskelig å få kjøpt alkohol som mindreårig i Tromsø, så lenge man prøvde nok. Foto: Trond Sandnes  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Nestleder i Juvente, Øyvind Kind Robertsen, uttalte i går at den kommunale kontrollen knyttet til alkoholsalg er for dårlig. Marlene Uvsløkk, enhetsleder ved Servicetorget, mener imidlertid Robertsens uttalelser ikke stemmer med virkeligheten.

– Han etterspør blant annet en målrettet kontrollvirksomhet rundt skoleslutt og nært helgene. Dette er noe vi har hatt fokus på lenge, og er en problemstilling vi stadig evaluerer, blant annet ved å flytte kontrollene etter hvor ungdom forsøker å kjøpe, uttaler Uvsløkk.

Les bakgrunnen: Mindreårige fikk kjøpe øl i hver tredje butikk

10 unge fikk kjøpe

iTromsø omtalte i går Juventes kontroller i Tromsø, der de hadde sjekket hvorvidt mindreårige fikk kjøpt alkohol på dagligvarebutikker.

19 butikker ble testet, hvor mindreårige fikk kjøpt ti ganger på 37 forsøk.

– Det viser at butikkene har for dårlige rutiner og at den kommunale kontrollen er for dårlig. Det vi ønsker er at kommunen skal få bedre kontrollrutiner, med en bedre og mer målrettet kontroll, konstaterte Øyvind Kind Robertsen, nestleder i Juvente overfor iTromsø i går.

Les også: Fjellheisen brøt alkoholloven

Spisser kontrollene

Uvsløkk innrømmer at alkoholkjøp til mindreårige er en utfordrende problemstilling.

– Vi får ikke kontrollert alt, så dette er noe butikkjedene også må ta tak i. Langing er også et problem vi ikke får gjort noe med, men som vi forsøker å holde en dialog med politiet om, forteller Uvsløkk, som poengterer at et er alvorlige konsekvenser for å selge til mindreårige.

– Butikkene får åtte prikker hvis de blir tatt for det. Får de mer enn tolv prikker i løpet av en toårsperiode mister de alkoholbevilgningen midlertidig, konstaterer hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter