Måtte utlyse psykologstilling to ganger: – Vi var ekstremt uheldig

Kommunen nærmer seg ansettelse av byens første eldrepsykolog etter at samtlige søkere takket nei til jobben da stillingen ble utlyst for første gang.

Avgjøres DENNE UKEN: Tilsettingsutvalget skal torsdag avgjøre hvem av de fire best kvalifiserte søkerne som får tilbud om jobben som kommunens eldrepsykolog. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

FIKK INN MANGE SØKERE: Etatsleder for sykehjemmene i Tromsø kommune, Margrethe Kristiansen, kan fortelle at 15 søkere ønsker å bli eldrepsykolog. Foto: Tromsø kommune 

nyheter

Rådhuset: – Søknadsfristen gikk ut 2. juni. Totalt fikk vi 15 søkere til stillingen, like mange som sist, sier etatsleder for sykehjemmene i Tromsø kommune, Margrethe Kristiansen.

Alle takket nei

Ved årsskiftet annonserte kommunen etter en eldrepsykolog til en toårig prosjektstilling som utelukkende skulle jobbe med eldre på sykehjem. Etter å ha fått inn 15 søkere, ble fire stykker innstilt til stillingen. Av ulike årsaker valgte imidlertid samtlige å takke nei til jobben og dermed måtte kommunen på nytt utlyse stillingen.

Ifølge Kristiansen fikk de også denne gangen inn flere godt kvalifiserte søkere.

– Flere av dem som har søkt på stillingen har jobbet som psykolog, i tillegg til at noen nettopp er ferdigutdannet. Vi har fått inn både mannlige og kvinnelige søkere, forteller etatslederen.

– Ekstremt uheldig

Nå er dermed kommunen godt i gang med ansettelsesprosessen – for andre gang.

– Vi har hatt fire søkere inne til intervju, så nå skal tilsettingsutvalget se på saken førstkommende torsdag, forklarer hun.

Kristiansen håper kommunen nå får ansatt en eldrepsykolog.

– Jeg tror vi var ekstremt uheldig sist, men man vet selvsagt aldri. Jeg håper i alle fall vi får besatt stillingen nå, påpeker etatslederen.

– Kontoret står klart

Selv om kommunen helst ser at eldrepsykologen kan tiltre stillingen fortest mulig, er det ikke sikkert dette lar seg gjøre.

– Fra kommunens side ønsker vi stillingen besatt så raskt som mulig, kontoret står allerede klart. Det er imidlertid avhengig av hvem som får jobben, da noen har en oppsigelsestid å forholde seg til, forklarer Kristiansen.