Nå tikker 425 millioner skattekroner inn på konto til folk i Tromsø

I dag kommer skattepengene – men ikke alle vil bli fornøyd når de sjekker kontoen.

SKATT: I dag kommer skattepengene. Illustrasjonsfoto: Marte Gilstad 

Avdelingsdirektør Helge Aune  Foto: Skatt Nord

912 MILL: I dag utbetales 912 millioner kroner til innbyggere i Troms.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

I Troms fylke er det 85.400 personer som får til sammen omtrent 912 millioner kroner igjen på skatten.

Det gir et gjennomsnitt på 10.200 kroner på konto. For dem som derimot har fått restskatt, er snittbeløpet på 11.500 kroner.

Det skriver Skatteetaten i en pressemelding.

– Dette skatteoppgjøret omfatter de fleste lønnstakere og pensjonister som har levert selvangivelsen elektronisk eller som har benyttet seg av leveringsfritak, sier Helge Aune avdelingsdirektør for Veiledning i Skatt nord i pressemeldingen.

Les mer: Dette avgjør om du får skattepengene utbetalt nå

Dette får tromsøværingene

Oversikten viser at i Tromsø er det totalt 47.591 skatteytere.

Til sammen er det 425 millioner kroner til gode på skatten som skal utbetales til Tromsø-innbyggerne. Det gir et gjennomsnitt på 11.200 kroner. For dem som har fått restskatt, er snittbeløpet på 15.100 kroner.

Av skatteyterne her i kommunen er det 37.841 innbyggere som får penger tilbake på skatten - og 7.767 som må betale restskatt.

Tromsøværingene skylder totalt 117 millioner skattekroner.

På Skatteetatens egne nettsider kan man se en kommuneoversikt med nøkkeltall for hvordan skatt og restskatt er fordelt rundt om i landet.

Mest i Skjervøy

I pressemeldingen kommer det fram at det er i Skjervøy kommune innbyggerne har mest til gode. De får utbetalt i snitt 11.400 kroner.

Den største skattesmellen kommer i Ibestad, hvor den største gjennomsnittlige restskatten er på 21.800 kroner.

Allerede på konto

Skatteetaten opplyser at hvis du har penger til gode, vil du få disse innen to uker. De fleste får pengene utbetalt på oppgjørsdatoen, så det kan godt hende pengene allerede er på konto.

Hvis du har restskatt, skal den betales innen 20. august. Har du mer enn 1.000 kroner i restskatt, deles beløpet i to og det er nok en innbetaling i september.

Les også: Her svarer Skatteetaten på alt du lurer på om selvangivelsen

Unngå restskatt

Hvis du vil unngå restskatt til neste år, har Skatteetaten et enkelt råd.

– Det viktigste du kan gjøre for å unngå en eventuell restskatt til neste år er å endre skattekortet allerede nå, skriver de i pressemeldingen.

Har du levert selvangivelsen på papir, kan du først vente skatteoppgjøret fra 3. august.

Titusener får ikke skattepengene

Det er imidlertid ikke alle som får skattepengene sine utbetalt - og som dermed kan bli litt skuffet når de skal sjekke saldo på kontoen i dag.

Nettavisen meldte tirsdag at titusener av nordmenn blir skattemotregnet for uoppgjorte krav.

Avisen skriver at Nav, Statens innkrevingssentral og kommuner rundt om i landet prøver å få dekket over 10 milliarder kroner i ubetalte krav ved å ta penger fra skyldnere som får penger tilbake på skatten.

Detter gjelder ifølge avisen blant annet ubetalte regninger i form av parkeringsavgift, avfallsgebyr, årsavgift på bil, feieavgift, eiendomsskatt, piggdekkgebyr og lignende.