Bildet jeg aldri glemmer

Reinsdyrmøte ble til ettertraktet kunstverk

Normalt jaktet Arthur Arnesen (36) nyheter gjennom kameralinsen – inntil han havnet midt i en reinflokk.

KUNST: Dette bildet tatt midt i en reinflokk, gjorde at Arthur Arnesen endret fokus – til det kunstneriske. Fotografiet kom til under en filminnspilling.   Foto: Arthur Arnesen

Bildet jeg aldri glemmer
  • I sommer har iTromsø startet en ny serie som vi har kalt «Bildet jeg aldri glemmer»
  • Vi snakker med byens fotografer som plukker ut et bildet de selv har tatt og forteller historien bak.
  • Har du et blinkskudd med en tilhørende god historie? Ta kontakt med journalist John Strandmo på telefon 913 72 100 eller john@itromso.no.
nyheter

FOTOGRAF: Arthur Arnesen hoppet av økonomiutdannelsen og ble fotograf i 2002. I dag har han eget firma – etter i ha vært pressefotograf både i iTromsø og Nordlys.   Foto: John Strandmo

 

SKANSEN: – Jeg var statist i en filmscene med Nils Gaup som regissør. Jeg opererte som motefotograf i handlingen og tok bilder av en modell med reinsdyr på alle kanter. I en pause knipset jeg noen av dyrene – bilder jeg aldri trodde skulle bli noe som helst.

Tok feil

– Men så feil kan man ta, erkjenner 36-åringen i dag.

Året var 2007 og han hadde holdt på med foto i fem år. Filmoppdraget var en jobb som alle andre.

– Etter hvert lagde jeg ett par store kopier. Disse havnet i hendene på en kunstkjenner. Han ble overveldet og kjøpte ett der og da.

Mer kunstnerisk

Som sønn av en hobbykunstmaler, har også unge Arnesen gått mer over til det kunstneriske i sin bildeform. Fotografiet av reinsdyrene er solgt til privatpersoner for et sekssifret beløp og har vært på trykk både i nasjonale og internasjonale magasin. Bildet har også vært utstilt i London. Og snart skal hele reinsdyrserien pryde et galleri i Sør-Korea.

KUNST: Dette er et annet motiv fra fotograf Arthur Arnesens møte med reinflokken.  Foto: Arthur Arnesen

 

Fanget kraften

– Det spesielle med bildene, er at jeg klarte å fange kraften og farten jeg var omgitt av. Jeg kjente lukten og følte dampen fra dyrene som passerte bare få meter fra meg. Det hele var veldig spesielt.

Husker best

Arthur Arnesen har også jobbet som pressefotograf og sånn sett formidlet et utall hendelser. Likevel er dette motivet det han husker best.

– Fra å ta motebilder i det ene sekundet, til å «skyte» rein i det neste, er to vidt forskjellige ting. Når resultatet blir som det ble, er det spesielt hyggelig, erkjenner 36-åringen.


PS! Har du et blinkskudd med en tilhørende, god historie? Ta kontakt med journalist John Strandmo på telefon 913 72 100 eller john@itromso.no.