– Det er nå vi bør ta debatten om hvordan områdene skal utvikles. Det er for sent å gjøre det når byggene står der, sier avtroppende leder for byutviklingskomiteen, Ingrid Marie Kielland (SV).

Hun innledet folkemøtet på Ishavshotellet som hadde fire forskjellige fremtidsvisjonene som tema. Disse hadde blitt jobbet frem av en rekke arkitektgrupper.

Les mer: Foreslår 20 etasjers blokk og flytende boliger i nordbyen

Oppdraget hadde de fått fra Tromsø kommune, som ville ha kreative og «hårete» forslag for hvordan området mellom Agnforsyninga til Kystens Hus øst for Skippergata.

Vil ha innspill og debatt

– Vi har bestilt fire «tanker» for hvordan nordbyen kan bli. Det er for å få innspill fra publikum at vi arrangerer dette folkemøtet, sier Kielland til iTromsø.

En kvinne som iTromsø snakket med før folkemøtet, mente at det var mye morsomt å hente fra de fire planforslagene.

– Det er en god del som ser veldig spenstig ut, men det spørs hvordan det lar seg gjøre å gjennomføre – spesielt det å stenge Skippergata og gjøre brua om til kollektivbru, sier kvinnen som ikke ønsket navnet sitt i avisen.

Les også: Biskopen sier nei til boligbygging ved Bispegården

Enkelte bygg for høye

På folkemøtet fikk de fire arkitektgruppene presentere sine forslag, og presentasjonene ble møtt med både applaus og hoderisting.

Harald Bohne var en av tromsøværingene som hadde funnet veien til Ishavshotellet.

– I denne planen ser det ut som om arkitektene har tenkt på isbreer og isblokker når de har tegnet. Men noe av det rager for høyt, det liker jeg ikke, sier han.

Les også: Her blir det bydelsfest i helgen

Lur arbeidsmetode

Ingrid Marie Kielland mener at det er lurt å invitere arkitekter til å tenke fritt, for så å kvalitetssikre deres prosjekter med folk som bor i nærheten.

– Det vil både glede og forarge, og det er god byutvikling å få til samarbeid mellom fagfolk, byens befolkning og politikerne, sier Kielland.

DEBATTLYSTEN: Ingrid Marie Kielland, SV, mener at det er i forkant av reguleringsplanlegging som debatten bør komme – ikke etter at byggene har reist seg.
AVVENTENDE: Harald Bohne mener at noe er flott, mens andre ting i planene er mindre tiltalende.
OPPMØTE: Cirka 70 personer møtte opp på Ishavshotellet for å få høre om planene for Nordbyen fra blant andre SVs Ingrid Marie Kielland.