– Vi prøver å være snille med naboene, i den grad det er mulig. Vi legger den laveste bebyggelsen mot det eksisterende nabolaget, og med lavblokker og rekkehus i en kvartalsstruktur med store tun for blant annet å skjerme området mot vær og vind. Vi ønsker store grøntarealer og flere lekeplasser, sier daglig leder Even Liahjell og prosjektleder Odd Harald Eriksen i Arnestedet Eiendom AS.

LES OGSÅ: – Lenge siden det har vært så stor interesse for et boligprosjekt (for abonnenter)

Egen brukvote

Det hundre prosent kommunalt eide selskapet har som mål å være en langsiktig aktør i eiendomsmarkedet, og bidra til utvikling av eiendommer til beste for kommunen.

På Mellomveien har de 33 leiligheter under bygging, i tillegg har de tre andre større boligprosjekter med til sammen 1.200-1.300 boenheter under utvikling. Storelvtun er navnet på et femti måls stort boligfelt de utvikler på Storelva. De regulerer området for 420 boliger. Sandnessundbrua setter imidlertid grenser for hvor mange boliger de får lov å bygge i første omgang, inntil den nye Kvaløyforbindelsen er på plass.

– Vi har en såkalt «brukvote» på 170 boenheter til vår tomt. Vi regulerer likevel hele området for å vise hvordan det vil kunne bli med full utbygging senere. Dette blir et spennende prosjekt, med lavhusbebyggelse med rekkehus og leiligheter i to til fire etasjers blokker. Folk skal kunne bo her i ulike faser av livet, sier Even Liahjell og Odd Harald Eriksen.

LES OGSÅ: Foreslår 20 etasjers blokk og flytende boliger i nordbyen

Møtte naboene

Planarbeidet de er i gang med skal erstatte den gamle reguleringsplanen fra 1989.

– Vi rydder opp i den gamle planen og satser på at det skal bli et bra boområde. De 170 boligene vil bli en blanding av blokker og rekkehus.

På et naboskapsmøte i forrige uke presenterte de Storelvtun-planene for en håndfull naboer som hadde møtt opp.

– De som bor på Storelva i dag er opptatt av bussveien som er regulert inn i området, utsikt, solforhold og gangforbindelsen til skolen og Storelvahallen, samt skolekapasiteten.

LES OGSÅ: Denne gårdeieren trekker seg ut av sentrum (for abonnenter)

Arnestedet Eiendom forvalter for tiden rundt hundre mål kommunal eiendom. Selskapet har så langt bidratt med åtte millioner kroner i utbytte til eierne sine, Tromsø kommune. De bygger ikke ut selv, men bidrar med kompetansen innen reguleringsplanarbeid, finansiering og salg. De henter inn kompetanse fra andre for utvikling av prosjektene. Samtidig sørger de for å få sin del av inntektene når boligene selges.

Byggestart om to år

Liahjell beskriver selskapet som solid, med god omsetningsvekst både på salg og drift.

– Det er viktig for oss å få utviklet tomtene vi har fått tildelt av kommunen. De skal forvaltes slik at det skaper merverdi for kommunen, sier Even Liahjell.

Går alt etter planen vil planforslaget for Storelvtun bli sendt til kommunen i løpet av høsten, med offentlig planettersyn i løpet av våren 2017, behandling i kommunestyret høsten 2017 og byggestart våren 2018.

storelvtun: Daglig leder Even Liahjell (til venstre) og prosjektleder Odd Harald Eriksen i Arnestedet Eiendom AS mener planene for Storelvtun vil tilpasse seg dem som allerede bor på Storelva. Foto: Kjetil Vik