Det går mot en god jordbærsesong

En tidlig vår ser ut til å sørge for en fruktbar jordbærsesong til høsten.

JORDBÆRGLIS: Asbjørn Nilsen ved Kvalnes Hagebruk ser fram til en fruktbar høst. Bildet er tatt i forbindelse en tidligere sak.   Foto: Tor Farstad

nyheter

I hvert fall hvis vi skal tro herrene Roger Lockertsen og Asbjørn Nilsen, ved henholdsvis Nordvoll Økologiske Gård og Kvalnes Hagebruk.

– Det ser ut som vi er i rute. Jordbærene har begynt å blomstre, så vi satser på at sesongen er i gang i første uka i august, forteller Lockertsen ved Nordvoll.

– Vi er også i rute til tross for en litt kjølig periode de siste ukene. Hvis alt går etter planen kan vi begynne å åpne for selvplukk i slutten av juli, opplyser Nilsen på Kvalnes.

Roger Lockertsen ved Nordvoll Økologiske Gård.   Foto: Tor Farstad

 

God bærsesong

Sistnevnte kan også fortelle at det går mot et godt bærår.

– Det er en del forskjellige faktorer som spiller inn her, men i år har for eksempel en høy humlebestand og god fuktighet vært med på å prege dette. At det er et godt bærår kan jeg se på ripsene og bringebærene, som allerede er begynt å komme opp, forteller Nilsen.

– Det må bare bli litt varmere, slik at insektene kan få pollinert blomstringen, legger Lockertsen fra Nordvoll til.

LES OGSÅ: Smak-festivalen vil la deg smake mat fra 1800-tallet

Haster ikke

Han påpeker for øvrig også at det ikke haster å få bærene modne med det første.

– Vi har en del selvplukkere hos oss, så jordbærene kan godt vente med å modne til de er tilbake fra fellesferien, sier han med et smil.