Hjelper psykiatripasienter ut i arbeidslivet

Silje Johansen er en del av et prosjekt som skal få psykiatripasienter tilbake i jobb. For henne er jobben på Sør-Tromsøya sykehjem ukens høydepunkt.

Silje Johansen er en del av et prosjekt som skal få psykiatripasienter tilbake i jobb. 

nyheter

På Sør-Tromsøya sykehjem har de startet et samarbeid med psykiatritjenesten ved Åsgård. Sammen skal man forsøke å hjelpe psykiatripasienter tilbake til arbeidslivet.

– Jeg tror det er veldig bra for dem som sliter. At det å hjelpe andre gir dem en god følelse. For oss er det ikke en belastning i det hele tatt, sier Gabrielsen.

Hjelp fra psykiatrien

Gabrielsen har i tillegg lest at flere sykehjem rundt om i landet har tatt inn psykiatri-pasienter som ekstrahjelp for å aktivisere pasienter, og ikke minst å forberede dem på et liv etter tiden inne i psykiatrien.

– Vi fikk en henvendelse fra Åsgård om det var plass til ei hos oss. Jeg syns det er viktig å åpne opp og gi folk en sjanse. I tillegg har hun en veileder med seg, og det virker som hun trives.

– Det er jo det jeg gleder meg til mest i hele uka, sier Silje Johansen (20), som har jobbet to dager i uka på sykehjemmet siden jul.

– Det er ikke så mye å gjøre på Åsgård for å si det sånn.

Prøveprosjekt

Johansen legger ikke skjul på at hun får stor glede av å få jobbe sammen med eldre på sykehjemmet.

– De sitter mye inne her. Jeg får stor glede av å ta dem med ut på tur, sier Johansen.

– Åsgård har fått et samarbeid med Sør-Tromsøya sykehjem, hvor man øver seg i jobb. Vi begynner i det små med to ganger i uka og vi har blitt tatt veldig godt imot her, sier Ellen Eriksson, som er arbeidsveileder ved Åsgård.

– Jeg vil ikke ta for mye vann over hodet. To ganger i uka er nok. Det er jo en grunn til at man er på Åsgård.