Lei regnværsdager? Dette kan du finne på i Tromsø

Her er 10 tips til hva du kan gjøre i Tromsø når værgudene ikke er med oss.
nyheter

1. Polaria

Hvorfor ikke ta en tur og besøke selene i verdens nordligste akvarium? MS Polstjerna er også mulig å besøke i glassmonteren like ved.

2. Kino

Kino er best når det er gråvær rute. Filmvisninger både på Aurora Fokus Kino like ved biblioteket og på Cinemateket ved Verdensteatret for dem som liker klassikere, smalere filmer og ikke tiltrekkes blockbustere fra USA.

3. Bowling

Bowlingbaner og biljardbord finnes både på bybowlinga i kjelleren like ved Wi-To-hjørnet og på Stakkevollveien. Ved sistnevnte er det også mulig å spille arkadespill, spille golfsimulator og øve seg til utendørssesongen eller rett og slett få seg en god squash-økt på de tre banene.

4. Spabehandling

Når det er grått og trist ute, hva er vel bedre enn å trekke inn i varmen og få seg en god runde med spabehandling? Det finnes flere steder som tilbyr ulike behandlinger - for eksempel ved Bryggen Spa i Sjøgata, Essens Dagspa eller Embrace Balance naturmedisinsk spa.

5. Arctic Escape

Hvorfor ikke bruke hjernen litt og løse problemer? To rom er åpne hos Arctic Escape, der du låses inne i et rom og har en time å komme deg ut av rommet på, ved å løse forskjellige gåter. Passer for grupper på 2–6 stykker.

6. Tennis/Squash/Klatring

Når været ikke tilsier utendørsaktiviteter, er det flust av aktiviteter ved Tennishallen. Tennis- og squashbaner og klatrevegger finner du inne på Tennishallen, som ligger like ved Grønnåsen skole og Fløyabanen.

7. Leos Lekeland

For dem som har barn kan det være verdt å ta turen til Ørnevegen på Håpet. På Leos Lekeland finnes noe for alle de små: Klatrestativ, ballhav, tunneler, trampoliner, sykler, kanoner, rutsjebaner og mye mer.

8. Svømming

Den gamle arkitektoniske perlen Alfheim svømmehall ligger midt på toppen av øya. Her kan man ta seg en deilig svømmetur og påfølgende badstu og se utover byen fra de store glassveggene, mens det pøser ned utenfor.

9. Museer

Det finnes et fint utvalg museer i Tromsø. Tromsø Museum på sydspissen, Kunstforeningen i Muségata, Nordnorsk Kunstmuseum i Sjøgata, Perspektivet Museum i Storgata og Polarmuseet i Søndre Tollbodgate med visningsrommet Kurant like bortenfor. Andre små gallerier ligger rundt omkring i sentrum. Man kan også ta turen til Brannhistorisk samling i den nye brannstasjonen, Telemuseet like nedenfor flyplassen og Tromsø Forsvarsmuseum på Midtre Kaldslett i Tromsdalen.

10. Retrospill

Sulten og liker gamle Nintendo-spill? Ta deg en burger på sjappa Burgr, i de gamle lokalene til Perez. Der kan du også spille gamle Nintendo-spill mens du nyter en bedre burger.

11. Vitensenteret

Nordnorsk vitensenter har langåpent hver dag hele sommeren med film, aktiviteter og eksperimenter i alle etasjer hver dag fra 10-17. Passer for voksne så vel som barn, så ta turen bort til Breivika for en moro og aktivitetsfylt dag for store og små.