Ministeren snur: – Tromsø er absolutt en by å bo i hele livet

Arbeidsminister Anniken Hauglie mener Tromsø er en «fantastisk by». Torgeir Knag Fylkesnes (SV) er likevel ikke imponert.

SNUR: Nå mener ministeren at Tromsø «absolutt er en by å bo i hele livet». 

nyheter

Etter ministerens uheldige uttalelse på Dagsnytt 18 om at Tromsø ikke er en by å bo i hele livet, snur hun nå på flisa. I en mail fra Arbeidsdepartementets presseavdeling skriver Hauglie:

– Tromsø er en fantastisk by med storslått natur, et unikt kulturliv og blomstrende næringsliv. Tromsø er absolutt en by å bo i hele livet! Det som har vært mitt poeng er at folk i andre deler av landet må få øynene opp for mulighetene som finnes her. Ofte hører jeg at folk ikke ønsker å flytte på seg for å finne jobb, men da er mitt svar at det går i alle fall an å prøve i en periode, kanskje ved å pendle.

Misforstått

Ministeren mener hun ble misforstått.

– Når man mister jobben må man selv vurdere sine jobbmuligheter enten det er på kort sikt eller lang sikt. Og velger man å prøve lykken et nytt sted i landet, om det er i Troms, Oslo eller Nord-Trøndelag, trenger det ikke å være for evig og alltid.

Samtidig mener hun Fylkesnes er inkonsekvent.

Bor på Oslo øst

– Fremfor å snakke opp regionen sine fantastiske muligheter, brukte Fylkesnes tiden i debatten på Dagsnytt 18 på å problematisere hvorfor en skulle ta seg jobb nordpå. Da jeg oppfordret arbeidsledige om å se nordover, fikk jeg kritikk fra Fylkesnes om å være for streng. Og forresten bor jeg på Løren – som ligger i Oslo Øst, skriver hun som et stikk til Fylkesnes.

Ikke imponert

Torgeir Knag Fylkesnes mener det er presseavdelinga som har ledet ministeren på riktig vei.

– Nå er vi plutselig helt enig – jeg og presseavdelingen til Hauglie. Ministeren sa jo hva hun mente i debatten. Uttalelsene illustrerer regjeringens manglende satsing i nord. Vi savner arbeidskraft og det er akutt og da er det ikke det konstruktivt å snakke ned den største byen i nord, sier Fylkesnes.

– Så du mener dette bare er spinn fra presseavdelingen?

– Ja, alle vet jo det. Nå har hun fått hjelp av departementet til å gå tilbake på det uttalelsene, som en minister ikke kan være kjent med, sier han.

Ministeren har ikke vært tilgjengelig for et intervju, men har svart på kritikken gjennom sin presseavdeling i Arbeidsdepartementet.