Angrer ikke på Tromsø-utspill

Anniken Hauglie (H) uttalte at Tromsø ikke var et sted å bo lenge, men mener uttalelsene ble oppfattet feil.

MISOPPFATTET: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener uttalelsene hennes har blitt tolket feil   Foto: NTB Scanpix

nyheter

iTromsø omtalte i går arbeidsminister Anniken Hauglies (H) utspill om Tromsø på Dagsnytt 18 på NRK.

– Jeg var i Tromsø forrige uke, og det er jo en by det er verdt å bo i en liten stund, men kanskje ikke resten av livet, sa hun hunder debatten (se video under).

Dette skapte reaksjoner blant lokale politikere, som blant annet uttalte at det var en "destruktiv holdning".

Saken fortsetter under videoen!

Her har vi stor arbeidsledighet på sørvestlandet, og et stort behov for arbeidskraft i Nord-Norge - og så klarer altså landets arbeidsmininister å si følgende om å flytte til Nord-Norge... Det er ikke til å tro! Vi i Ja til Nord-Norge finner ikke ord - gjør du?

Posted by JA til Nord-Norge on 22. juni 2016

Svarer på Twitter

Ministeren svarte iTromsø på påstandene og mente hun var blitt oppfattet feil. Kritikken har derimot fortsatt mot Hauglie, som onsdag kveld tok til Twitter for å forklare seg:Hun påpeker også at hun fortsatt står for uttalelsene sine, ettersom det er andre som har laget et problem av dem:Tok diskusjonen

Flere har valgt å svare ministeren på hennes Twitter-uttalelser, noe som igjen fremkalte svar fra ministeren. Torgeir Knag Fylkesnes (SV) havnet blant annet i en diskusjon med henne rundt fokuset i debatten.

Hauglie påpeker at hun skrøt av Tromsø og Nord-Norge, mens Fylkesnes svarer "Det fantastiske Tromsø snakket du om ETTER dette, ironien var i fall uventet malplassert.".

Ministeren kontrer igjen med at fokuset bør være på arbeidsledigheten, ikke uttalelsene hennes.  Les hele diskusjonen her!