Byrådslederens politiske rådgiver nekter å bli medlem i Ap

Ellen Zahl Jonassen brenner for kultur og næring og fortsetter som politisk rådgiver for Kristin Røymo fra 1. juli – selv om hun ikke er med i et politisk parti.

KULTURELL: Ellen Zahl Jonassen brenner for kultur og næring, og gleder seg til å fortsette som politisk rådgiver - men vil ikke være medlem i partiet. 

nyheter

Zahl Jonassen er utdannet skuespiller, og jobber som Kristin Røymos nærmeste politiske rådgiver, i tillegg til å være en nær venn av byrådslederen. Nå er det klart at hun også skal jobbe for Røymo etter kommunen går over til formannskapsmodellen 1. juli.

LES OGSÅ: Slik blir de nye komiteene i kommunestyret

Partiløs

Til tross for at hun har en svært sentral politisk posisjon i kommunen, er hun ikke medlem i noe politisk parti.

– Jeg er ikke medlem i Arbeiderpartiet eller noe annet parti, men hjertet mitt ligger i Arbeiderpartiet. Jeg stemte på Arbeiderpartiet og er utrolig glad for at Kristin nå blir ordfører. Hun er en svært dyktig dame, og jeg lærer av henne hver dag, sier hun.

– Det er svært uvanlig at politisk ansatte ikke har partimedlemskap. Hvorfor er du ikke medlem i et parti med jobben du har?

– Det er et personlig valg jeg har tatt. Jeg er valgt til jobben jeg har for å gjøre en jobb, ikke for å melde meg inn i noe parti.

LES OGSÅ: Her er dommen over byrådet (for abonnenter)

Bratt læringskurve

Zahl Jonassen kommer fra stillingen som leder på Rådstua hvor hun nå har permisjon. Hun erkjenner at det var et betydelig skifte å gå over til politikken fra kulturlivet.

– Det har vært en bratt læringskurve. Samtidig finnes det likhetstrekk mellom teater og politikk. Begge deler handler om å prestere i øyeblikket. På samme måte som politikk, forandrer også teater verden.

LES OGSÅ: AUF i Troms vil ha Eirin og Marta til topposisjoner

– Mine hjertesaker er næring og kultur. Det skjer utrolig mye spennende i Tromsø, og jeg vil være med å løfte fram alle de gode historiene til menneskene i byen. Samtidig så er det veldig artig å få være med på å dra Tromsø i rett retning, sier hun.

Katarina Goldfain Johnsen (Ap) går også inn som politisk rådgiver for Kristin Røymo fra 1. juli.