Dette brevet skulle til Bulgaria, men havnet i Jørgens postkasse

Dette er historien om brevet som skulle til Bulgaria, men havnet i Tromsø.

FEILSENDING: Jørgen Hjertsen mottok et brev som skulle til en adresse i Bulgaria. Hvordan det kunne skje, vet han ikke. Foto: Privat 

nyheter

Da Jørgen Hjertsen (41) i Anton Iversens vei sjekket postkassen sin torsdag ettermiddag, fikk han seg en overraskelse.

Der lå det nemlig et brev fra Nav med en adresse i Bulgaria på. Selv om man kan se en viss likhet i adressene «Anaton Nedelchev 22B 9000 Varna» og «Anton Iversens vei 22B» i 9000-byen Tromsø er det i overkant av 2.900 kilometer i avstand mellom Tromsø og byen i Bulgaria.

– Er det mulig? Hvor feilen ligger er vel ikke godt å si, men det er vel Postens skyld. Vi har i mange år fått naboens post, selv om postkassen og huset er godt merket. Men da er det ti meter å gå for å gi posten til rett person. Dette ble en litt ny vri på problemet, sier Hjertsen.

Ingen naboer fra Bulgaria

Selv ler han av det hele, men lover å passe på at brevet blir sendt til riktig person.

– Jeg kjenner ikke til noen fra Bulgaria som har bodd i nabolaget, og jeg har bodd her i ti år i september. Jeg tror jeg skal ta meg en tur innom Nav med dette. Det er ganske mye papirer her, og jeg lover å ikke åpne!

Les også: - Hvis dette er en spøk, så er den ganske ekstrem

– Umulig

Pressesjef hos Posten Norge, John Eckhoff, har vanskelig for å tro at dette kan skje.

– Millioner av brev går gjennom en automatisk brevmaskin hver dag, der informasjon om land, postnummer, gateadresse og navn leses før det sendes ut. Jeg har hørt mange rare historier om feilsendinger, men et brev skal gjennom for mange ledd for at dette skal kunne skje, sier han.

Les også: Posten og Brings nye terminalplaner skal ut på høring

– Må være tull

Postbudene får posten ferdigsortert når de skal levere post på rutene sine, og Eckhoff forteller at det er rutine å ta med feilsortert post tilbake.

– Vi er helt sikre på at vi ikke er involvert i dette. Det må være noen som har tullet med mottakeren.