Denne videoen skal lokke enda flere til Tromsø

Nå får Avinor en ny animasjonsfilm som skal begeistre tilreisende flypassasjerer. Det er bare første av en rekke grep som skal gjøres for å utbedre flyplassen.

Nå får Avinor en ny animasjonsfilm som skal begeistre tilreisende flypassasjerer

ÅPNET: Divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken, åpner «Portal Norge». TIl venstre avtroppende lufthavnsjef, Jonny Andersen. Begge foto: Tobias Stein Eilertsen 

TAR OVER: Fra 1. august overlater Jonny Andersen (til venstre) roret over til Ivar Helsing Schrøen (t.h.), som blir ny lufthavnssjef ved Tromsø lufthavn. 

nyheter

Tromsø lufthavn er den femte terminalen i Norge som får installasjonen «Portal Norge» på flyplassen. Det er en to minutters animasjonsfilm med bilder fra hele Norges vidstrakte land og som gjenspeiler landet fra nord til sør og øst til vest.

– Det vil bli fire sesongfilmer med ulik stemning og lyssetting til ulik årstid. Lysbildet og musikken blir tilpasset og filmen løfter fram norsk næringsliv og kultur. Det handler om å pirre interessen på hva som venter når du kommer ut av lufthavnen. Etter hvert er det mer naturlig og kunne lage noe enda mer lokalt, sier markedssjef i Avinor, Ida Edøy.

LES OGSÅ: Andefamilie stoppet rutefly

Avinor har laget filmen i samarbeid med Innovasjon Norge.

Siste oppdrag

Dette var lufthavnsjef Jonny Andersens siste offisielle oppdrag. 1. august overlater han roret til Ivar Helsing Schrøen.

– Det har vært to utrolig flotte år som sjef for Tromsø lufthavn og dette er en av de tingene vi har jobbet med for å løfte oss inn i fremtiden. Filmen er med på å skape en forventning. Vi har mye visuelt og jeg tror det blir ypperlig når vinterfilmen kommer, sier Andersen.

LES OGSÅ: Nå blir Ivar (47) helt sjef! (for abonnenter)

Ny terminal

Flyplassen står overfor store omveltninger.

– Vi jobber med den nye terminalen. Vi har fått litt pepper fra utenlandsreisende, fordi folk må stå ute i kulda og vente. Vi er opptatt av å bedre passasjerlogistikken og det vil skje mye spennende i Tromsø fremover, sier Andersen.

LES OGSÅ: Vurderer å kutte flyruter til Tromsø

Ivar Helsing Schrøen tar nå over roret.

– Jonny vil fortsatt bli sjefen min og det er bra. Det gir trygghet i spennende tider med den nye terminalen som skal komme. De siste årene har det vært veldig travelt. Spesielt med nordlysturismen som har skutt i været. Jeg er glad vi kan løfte opplevelsen til de tilreisende fra både inn- og utlandet, sier Schrøen.

– En stor dag

Avdelingsdirektør i Innovasjon Norge, Audun Pettersen, var til stede på avdukingen av den nye filmen.

– Det var 145.00 flere tilreisende til Nord-Norge i fjor. Halvparten av de til Tromsø, så vi er veldig glad for å ha fått denne installasjonen hit. Vi har økt flybårne tilreisende fra USA, Europa og Asia og hatt et godt samarbeid med Avinor. Vi er glad for muligheten til å trekke samarbeidet vårt inn i Avinors storstuer. Det handler om å bedre opplevelsen for passasjerene med et engasjerende og levende konsept. Det vil være en animasjonsfilm som går i loop i omtrent to minutter med små historier som flyter imellom byer og viser det spennende vi har å tilby i vårt vidstrakte land. I fjor fikk Oslo sin film, nå får Tromsø sin, så selv om det ikke er en film om Tromsø, viser den spennende historier fra ikoniske plasser med norsk natur, kultur, næringsliv fra nord til sør, øst til vest, og vi har stor tro på at dette vil bli godt mottatt, sier Pettersen.