I lang tid har arbeidsprosjektet Slottet, som er et arbeidstilbud for folk med nedsatt psykisk eller fysisk funksjonsevne, levd på lånt tid i brakker. Nå har endelig kommunen funnet et nytt lokale til dem.

– Dette er kjempeflott! Det er store og gode lokaler. Problemet på det nåværende Slottet er at de er inne på lokalene til Bydrift, som egentlig trenger lokalene selv. Det er ikke plass der i fremtiden, og vi var altså nødt til å finne en ny plass, sier Gunhild Johansen (SV), som er byråd for helse og omsorg.

Hun forteller at kommunen har vært på utkikk i bortimot et år for å finne et godt nok lokale til prosjektet, som driver renhold og vedlikehold av kommunens bilpark på om lag 300 biler.

Pizza til lunsj

– Det er kjempefint! Her får vi plass til mye, sier Marius Salamonsen Søbstad, som blant annet er ansvarlig for HMS og at arbeiderne har riktige klær på seg.

– I tillegg er det en pizzasjappe her. Så det blir pizza hver dag til lunsj, sier Søbstad, som får støtte av sine 13 arbeidskolleger, som møtte opp i Tromsprodukts lokaler for å se på fasilitetene.

– Vi femdobler arealet. Nå er vi jo i noen brakkerigger, sier miljøterapeut Bjørnar Pettersen, som forteller at de skal være på plass 1. september.

– Det gir oss muligheter som vi ikke har hatt tidligere, for eksempel bilpleie, dekkhotell, snekring og ikke minst plass til flere ansatte, sier Pettersen, som antyder at man kan doble antall ansatte på sikt.

Sparer penger

Kontrakten som er på fem år, skal opp i byrådet neste tirsdag, men Johansen forteller at det ikke er snakk om en utgiftspost for kommunen.

– Guttene her tjener inn husleien og vel så det. Dette er ingen utgifter for kommunen. Vi ser også at arbeidsmoralen deres er helt utenom det vanlige. De har nesten ikke sykefravær, sier Johansen.