Ap-leder krever beklagelse etter Trump-utspill

Leder i Tromsø Arbeiderparti, Elisabeth Steen, raser over fylkesordførerens utspill om partikollega Jarle Heitmann.

PROVOSERER: Knut Werner Hansens utspill om Jarle Heitmann vekker reaksjoner. Foto: Jan Arild Hansen, Framtid i Nord 

nyheter

Fylkesordfører Knut Werner Hansen har trukket seg fra styret i Tromsø Havn for å slippe å møte partikollega Jarle Heitmann.

Han mener Heitmann tidligere har oppført seg som Donald Trump ved å komme med stygge personangrep mot Hansen. Uttalelsene til Hansen får Tromsø Ap-leder Elisabeth Steen til å se rødt.

– Grov uttalelse

– Disse uttalelsene er verre enn uttalelsene Jarle kom med som gjorde at Knut Werner Hansen ble opprørt i utgangspunktet. Jarle sa at vi har bedre sjanse til å vinne valget med en annen kandidat enn Hansen, men nå blir Jarle sammenlignet med den mest rasistiske politikeren USA har sett på lenge. Det er så grovt at jeg nesten ikke finner ord, sier Steen.

– Uprofesjonelt

Ap-lederen mener uttalelsen vitner om en ukultur.

– Heldigvis er ikke dette et utbredt problem, men fylkesordføreren burde vite bedre enn å komme med slike karakteristikker av partimedlemmer. I Tromsø forsøker vi å forholde oss profesjonelt til fylkeskommunen, og det synes jeg ikke de gjør med slike uttalelser. Dette er uprofesjonelt.

– Man skal tåle mye som politiker, men dette er over grensen for hva man skal tåle, avslutter hun.

Offentlig beklagelse

Nestleder i Tromsø Ap, Kristine Larsen, skriver til iTromsø at ledelsen i Tromsø Ap forlanger en offentlig beklagelse fra fylkesordføreren.

Knut Werner Hansen sier til iTromsø at han ikke ønsker å uttale seg ytterligere i saken og vil ikke svare på om han har tenkt å beklage utspillet.