Feiret Skansen med lek og byvandring

Bydelsfesten i nordbyen ble preget av regnvær, men barna koste seg like mye.
nyheter

Lørdag klokken 11.00 ble bydelsfesten «Opplev nordbyen» ved Skansen sparket i gang. Her hadde både barn og voksne samlet seg for å få med seg hoppeslott, lego, fargelegging og byvandring. Regnværet skapte visse begrensninger, men det hindret ikke de yngste i å kose seg.

– Vi skulle blant annet hatt skating, men dette lot seg ikke gjøre på grunn av regnet. Heldigvis koste barna seg godt med resten av aktivitetene, forteller prosjektleder Kari Helene Skog.

Fikk fargelagt

Dette inkluderte fargelegging av Chris Reddys kunstverk, som kun lot seg gjøre da regnværet tok en pause.

– Det er litt vått på bakken, men da er det godt vi har så tykke stifter, forteller Reddy, som kun tegnet omrisset av kunstverket.

– Jeg tegner egentlig ganske fritt, men jeg har noen figurer i «vokabularet» mitt som jeg bruker. Deretter lar jeg barna ta seg av fargeleggingen, sier Reddy.

Denne oppgaven tok blant annet Martinus Andreas Amundsen (4) på seg.

– Jeg valgte å fargelegge en bil, fordi den var skikkelig kul, sier Amundsen, som dog hadde en annen aktivitet som favoritt.

– Det gøyeste var å hoppe i hoppeslottet, konstaterte han.

Saken fortsetter under bildet!

STOR OG LITEN: Kommunens næringssjef Magne Amundsen hadde tatt med seg sønnen Martinus Andreas Amundsen (4) på «Opplev nordbyen». 

 

Diskuterte byutvikling

Mens barna koste seg med tegning og hopping, fikk de voksne diskutere byutvikling i nordbyen, som var et viktig tema på lørdagens fest.

– Det er få uterom i byen, og det er få steder der barn kan kose seg. Hensikten med denne dagen var derfor å se litt på mulighetene i nordbyen og hvilke planer som kan være aktuelle for fremtiden, forteller prosjektleder Skog.

Skeptisk til bygging

Blant dem som tok del i den uformelle diskusjonen, var Terese Fors, som frykter at nordbyen vil bli ødelagt av for mange boliger.

– Jeg har litt blandede følelser rundt boligbygging her. Det er jo en utvikling av området, men kanskje ikke til det beste. Jeg synes for eksempel området rundt HT i sørbyen ikke er blitt så veldig koselig, forteller Fors, som hadde med seg barnebarna Brage (5) og Ingvild Selvåg (3) på festen.

Senere på dagen ble det gjennomført flere byvandringer, med forskjellige temaer. Den første, som begynte klokken 12.00, var det Erling Steenstrup som gjennomførte. Han hadde fokus på bydelen og byggenes historie. Den andre, som begynte klokken 13.00, hadde fokus på det som rører seg i bydelen i dag.

I DISKUSJON: Terese Fors og Kari Helene Skog prater om mulighetene for nordbyen.