Sier nei til «hurtigkø» for asylsøkere

Kommunen vil ikke ha et såkalt integreringsmottak i Tromsø.

NEI: Gunhild Johansen vil ikke ha «hurtigmottak» for asylsøkere som trolig vil få opphold i Norge. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

– Vi mener at det er segregering av flyktninger, og vi ønsker ikke å være med på det, sier helse- og omsorgsbyråd Gunhild Johansen (SV).

Bakgrunnen er at det er kommet en forespørsel fra regjeringen om å etablere spesielle mottak for asylsøkere som åpenbart oppfyller kravene til positive oppholdsvedtak.

LES OGSÅ: Flyktningtjenesten flytter inn i gamle banklokaler

Hurtigere integrering

– På såkalte integreringsmottak skal de få tilgang til skole, arbeidstrening og andre ting som gjør at de raskt kommer seg inn i samfunnet, sier Johansen.

At kommunen til tross for dette sier nei til å etablere et slikt mottak, er flere.

– Vi mener som sagt at det gjør forskjell på flyktninger. Vi mener at alle skal ha de samme vilkårene når de kommer, men vi ønsker ikke spesialbehandling av enkelte grupper, sier hun.

LES OGSÅ: Basil er 22 år og mann - det gjør ham til en flyktningtaper i Tromsø

Samlet byråd

At grupper av flyktninger skal få en «hurtigkø» inn i det norske samfunnet, er noe hele byrådet stiller seg bak, sier hun.

– Vi har ikke fattet et formelt vedtak om saken, men har drøftet det internt etter at vi fikk forespørsel fra sentralt hold – og vi har alle sammen vært enige om at vi ikke ønsker å være med, sier Johansen.

LES OGSÅ: Uenighet rundt kommunalt asylmottak