Siste ansatt går hjem klokka 14.00: – Streiken slår oss fullstendig ut

Klokken 14.00 mandag ettermiddag går den lokale lederen for Flytanking AS hjem fra jobb. Da vil det ikke være mulig å fylle drivstoff på flyene ved Tromsø lufthavn før tirsdag morgen.

STOPP: Mandag ettermiddag er det ikke lenger mulig å fylle drivstoff på flyene i Tromsø.  Foto: Tor Farstad

nyheter

I ettermiddag stopper all tanking på Tromsø lufthavn. Det forteller daglig leder Tomas Jacobsson i Flytanking AS til iTromsø.

– Vi er ubemannet fra klokken 14.00 i dag til i morgen tidlig klokken 05.00. Den lokale driftslederen på flyplassen har jobbet hele helgen og trenger nå å få lukket øynene og hvile ut. Han kan ikke gå på igjen før i morgen, sier Jacobsson.

Det var NRK som først omtalte saken.

Fem ansatte i streik

Før helgen skrev iTromsø at fire ansatte i Flytanking AS i Tromsø ble tatt ut i streik. Det er kapasiteten på tankanlegget på flyplassen som er redusert som følge av streiken.

Nå er streiken trappet opp, og fem ansatte er tatt ut i streik.

– Det er ingen igjen på jobb, streiken slår oss fullstendig ut, sier Jacobsson.

Det betyr at Flytanking AS ikke vil ha bemanning resten av mandag, og det vil dermed ikke være mulig å fylle drivstoff på flyene før tirsdag morgen.

Rammer luftambulansen

Jacobsson sier til iTromsø at det særlig kan ramme luftambulansen.

– Det er litt vanskelig å forutse hva som skjer, men det kan jo få konsekvenser for luftambulansen når de ikke kan få fylt drivstoff, verken regulær trafikk eller nødetater kan få fuel. Men vi har løpende dialog med Avinor lokalt i Tromsø, så de er informert om situasjonen.

– Har det kommet noen signaler på at det vil bli enighet?

– Det tør jeg ikke spekulere i. Det får man ta med LO og NHO, sier Jacobsson til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter