Siste ansatt går hjem klokka 14.00: – Streiken slår oss fullstendig ut

Klokken 14.00 mandag ettermiddag går den lokale lederen for Flytanking AS hjem fra jobb. Da vil det ikke være mulig å fylle drivstoff på flyene ved Tromsø lufthavn før tirsdag morgen.

STOPP: Mandag ettermiddag er det ikke lenger mulig å fylle drivstoff på flyene i Tromsø.  Foto: Tor Farstad

nyheter

I ettermiddag stopper all tanking på Tromsø lufthavn. Det forteller daglig leder Tomas Jacobsson i Flytanking AS til iTromsø.

– Vi er ubemannet fra klokken 14.00 i dag til i morgen tidlig klokken 05.00. Den lokale driftslederen på flyplassen har jobbet hele helgen og trenger nå å få lukket øynene og hvile ut. Han kan ikke gå på igjen før i morgen, sier Jacobsson.

Det var NRK som først omtalte saken.

Fem ansatte i streik

Før helgen skrev iTromsø at fire ansatte i Flytanking AS i Tromsø ble tatt ut i streik. Det er kapasiteten på tankanlegget på flyplassen som er redusert som følge av streiken.

Nå er streiken trappet opp, og fem ansatte er tatt ut i streik.

– Det er ingen igjen på jobb, streiken slår oss fullstendig ut, sier Jacobsson.

Det betyr at Flytanking AS ikke vil ha bemanning resten av mandag, og det vil dermed ikke være mulig å fylle drivstoff på flyene før tirsdag morgen.

Rammer luftambulansen

Jacobsson sier til iTromsø at det særlig kan ramme luftambulansen.

– Det er litt vanskelig å forutse hva som skjer, men det kan jo få konsekvenser for luftambulansen når de ikke kan få fylt drivstoff, verken regulær trafikk eller nødetater kan få fuel. Men vi har løpende dialog med Avinor lokalt i Tromsø, så de er informert om situasjonen.

– Har det kommet noen signaler på at det vil bli enighet?

– Det tør jeg ikke spekulere i. Det får man ta med LO og NHO, sier Jacobsson til iTromsø.