Nå vil «alle» studentene i byen ha denne jobben

Debutuka har aldri vært så populær som nå. Styret opplever et rush av studenter som vil være faddere.

IKKE EN FADDERFEST: I år er det satt en begrensning på hvor mange faddere det kan være per studie. Årsaken er at det er så mange som har meldt seg. Bildet er fra en tidligere fadderuke. 

HEMMELIG: Sandra Olsen, PR-ansvarlig i debutuka-styret, kan fortelle at de har planlagt mye spennende som vil bli offentliggjort de nærmeste ukene. Foto: Privat 

nyheter

Tidligere år har det vært problematisk å få tak i nok faddere, men etter fjorårets debutuke har det snudd fullstendig. Per nå er registrert 424 faddere i systemet.

– Noen er litt frustrerte fordi de ikke får være fadder og skjønner det ikke, men det er så mange som har meldt seg at det bare må være sånn. Men alle er velkomne til å være med, sier Sandra Olsen, som er PR-ansvarlig i debutukastyret.

Les også: Se de nyutdannede studentene - vi oppdaterer bildeserien fortløpende (iTromsø Pluss)

Begrensning

Nytt av året er at det er satt en begrensning på antall faddere det kan være for hvert studium. Hun estimerer at det i fjor var 2.500 registrerte fadderbarn til fadderuka.

– Det er ikke så mange plasser igjen. Det er HSL- og NT-fakultetet som leder med flest faddere, men BFE følger like etter.

– Det var begrensninger i fjor også, men ikke på hvert av studiene. Det skal ikke være en fadderfest, og det skal ikke være flere faddere per fadderbarn. Da kan det bli vanskelig for de nye studentene, og så er det selvsagt knyttet ekstrakostnader til det. Der er årsaken til begrensningen, forklarer Olsen.

Les også: Tromsøstudenten Julie (23) blir historisk

Variert meny

Planleggingen av årets største studentfest kan sies å være godt i gang, og en del av programmet er allerede offentliggjort.

– Vi slapp nesten hele programmet samtidig i fjor, så i år tar vi det mer piano. Litt er publisert, men langt ifra alt, sier PR-ansvarlig Sandra Olsen.

Mesteparten av foredragene er offentliggjort, og blant det som står på menyen er «et innblikk i det amerikanske presidentvalget», «kunsten å kjede seg» og «lynkurs i hukommelse».

Les også: Nyutdannede Daniel (28) valgte å starte eget firma (iTromsø Pluss)

Samarbeid

– Det blir også stand up, og så skal vi ha to konserter. Det er en utfordring å ha musikk på programmet når det er så mye annet musikkrelatert som skjer i byen i august, sier Olsen, og nevner Tromsø Retrofestival, Rakettnatt og Musikkfest Tromsø.

De har imidlertid funnet en løsning som de tror vil få det til å fungere.

– Vi har et samarbeid med Rakettnatt som blir ett av høydepunktene. Det gleder vi oss veldig til. Det er en prosess som pågår, så akkurat det kan jeg ikke si så mye om nå, sier en hemmelighetsfull PR-sjef.

Viktig uke

Ifølge PR-ansvarlig er det svært viktig å delta på aktivitetene ved studiestart.

– Det er inngangsporten for alle studentene som starter på universitetet. Det er der man møter folk og blir en del av miljøet. Vi får se om vi klarer å overgå fjorårets arrangementer – det tror og håper vi at vi skal få til, avslutter Olsen.