Airbus på testtur i Tromsø

Airbus trente sine piloter på "Low approach". Det var det mange som la merke til.

Flybanen til Airbusen var det flere iTromsø-tipsere som la merke til. Noen trodde flyet slet med å lande, men det viste seg å være øvelsesflygning.   Foto: Skjermdump Flightradar24.com

nyheter

iTromsø fikk onsdag ettermiddag inn flere tips om at en Airbus A320 hadde forsøkt å gå ned for landing på Tromsø lufthavn to ganger, men lettet igjen i begge tilfellene.

Flere spekulerte i at flyet ikke klarte å lande, noe som ikke viste seg å være tilfelle.

– Neida, det er ikke noe dramatikk i dette. Det er Airbus som tester fly og trener piloter på flygning i arktiske strøk. I den forbindelse gjorde de to "low approaches", en landing der flyet ikke fysisk lander, forteller driftssjef på Tromsø lufthavn, Stein-Idar Henriksen.

LES OGSÅ: Nå blir det direkterute fra Tromsø til Frankfurt (iTromsø pluss)

Det skal ha vært et fly uniformert med Lufthansa-logo som Airbus brukte til øving, ifølge en iTromsø-tipser. Her er et lignende fly tatt ved en annen anledning.   Foto: Aleksander Markin

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter