Sjekk hvor mange turister som kommer til byen i dag

Tusenvis av turister inntar i dag Tromsø med cruiseskip.

DET STØRSTE: «Splendida» er det største cruiseskipet som gjester Tromsø i løpet av sesongen. Den tar hele 3.900 passasjerer og er 333 meter lang. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Totalt vil fire cruiseskip ligge til kai i Tromsø på onsdag, hvorav ett av dem er det største som i år skal innom Tromsø.

Cruiseskipet «Splendida» skulle i utgangspunktet legge til kai 24 klokken 13.00, men vil være på plass allerede før klokken 12.00. Den er 333 meter lang og er registrert for maks 3.900 passasjerer. I Tromsø er det totalt 3.466 passasjerer om bord.

– Den har allerede vært på besøk tre ganger – dette blir da fjerde gangen. Det kommer også til Tromsø to ganger til i løpet av sesongen, sier Harriet Willassen, markedsansvarlig i Tromsø havn.

 

– Egen klasse

Sammenlignet med andre skip som gjester Tromsø, er «Splendida» omtrent 40 meter lengre og tar cirka 1.000 flere passasjerer enn det nest største skipet som kommer til Tromsø.

– «Splendida» er i en egen klasse, forteller Willassen.

LES OGSÅ: Turistbussene strømmer til byen. Men i sentrum har de et stort problem.

Videre i dag legger også «Astor» og «Hebridean Sky» til kai. Også «Europa», som la til kai tirsdag, vil ligge i Tromsø utover dagen.

– Vi har vært om bord på «Sky» i dag. Det var en fin liten båt med rundt 100 passasjerer, sier hun.

– «Astor» er en gjenganger i Tromsø. Det er en ganske gammel båt, legger hun til.

Miks

Hun forklarer at onsdag er en stor cruisedag for Tromsø.

LES OGSÅ: Turistbesøk fører til millionbeløp i kirkekassa.

– Vi runder 4.500 passasjerer i dag, og det er en fin miks av årets største, en liten eksplorerbåt og de mellomstore. Det fine i dag er at skipene er spredt utover dagen, men det blir en travel ettermiddag. «Splendida» er noe man alltid merker godt når den ligger til kai, sier hun.

Antall cruise-passasjerer i Tromsø onsdag:

«Europa»: Cirka 400

«Hebridean Sky»: Cirka 100 av og nye 100 om bord.

«Splendida»: 3.466

«Astor»: Cirka 500