Fortsatt lav ledighet i Troms

Arbeidsmarkedet i Troms er fortsatt svært godt.

Nav-bygget i Tromsø.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det opplyser Nav i en pressemelding.

Ti av fylkets 24 kommuner har en ledighet på under to prosent. I juni 2016 var 1.789 personer arbeidsledige i Troms. Sammenlignet med samme periode i fjor er dette 151 personer færre, og utgjør to prosent av arbeidsstyrken.

LES OGSÅ: Dette brevet skulle til Bulgaria, men havnet i Jørgens postkasse

– Nedgang i ledigheten

På landbasis er 80.965 personer arbeidsledig og det utgjør 2,9 prosent. Dette er en økning på 0,1 prosentpoeng sammenlignet med samme periode fjor.

– Jevnt over er det nedgang i ledigheten i alle aldersgrupper og bransjer. Spesielt er det fin utvikling på arbeidsmarkedet i Nord-Troms. Her er det 33,3 prosent færre ledige nå enn det var på samme tidspunkt i fjor, sier fylkesdirektør i Nav, Stein Rudaa.

LES OGSÅ: Denne politikeren vil gi søringer 40.000 kroner for å flytte til Tromsø

– Næringslivet er inne i en fin utvikling og det er stor optimisme innenfor de fleste bransjer. Det jobbes målretta med markedsarbeid i Nav i Troms, og fylket har den tredje laveste ledighet i landet etter Sogn og Fjordane med 1,6 prosent og Oppland 1,8 prosent, sier han.

Tiltak

Det er Rogaland som har høyest ledighet med 4,3 prosent. I pressemeldingen opplyser Nav at bedrifter i nord har behov for mye av den kompetansen de ledige i Rogaland besitter. Fra høsten av skal Nav i gang med tiltak for å rekruttere flere Nord-Norge.

LES OGSÅ: Nyutdannede Daniel (28) valgte å starte eget firma (for abonnenter)

– I tillegg til at ledigheten er lav, er tilgangen på ledige stillinger i fylket veldig bra. Per juni er det registrert 908 ledige stillinger i fylket, – de fleste innen helse, pleie og omsorg og undervisning og bygg- og anleggsbransjen. Når vi samtidig vet at mange ledige jobber ikke er registrert, er dette med på å bekrefte den gode trenden i nord, sier Rudaa.