Asfaltlegging på brua førte til lange køer i går, både til og fra Kvaløya. Turoperatør Thomas Hunger var en av mange hundre bilister som ble stående i kø. Dette utløste stor frustrasjon.

– Vi kjørte utover mot Kvaløya rundt klokka 20.00 i går kveld og skulle tilbake til Tromsøya igjen rundt klokka 22.00. Dette for å rekke en båt som gikk en time senere. Lite visste vi at det skulle være veiarbeid og lange køer, forteller Hunger og fortsetter:

Slik så det ut på Kvaløya i går kveld. Foto: iTromsø-tipser

– Vi møtte køa ved bensinstasjonen Best på Kvaløysletta, og det tok 90 minutter før vi var på brua. Da hadde båten kjørt for lengst, sier en oppgitt Hunger.

– Dårlig informert

Han mener Statens vegvesen har vært for dårlige til å informere publikum om situasjonen på forhånd.

– Den eneste skiltingen på brua relatert til veiarbeidet var «Pass opp for asfaltkanten». Det sto ingenting om at det ville være redusert fremkommelighet. Hadde det vært et skilt som informerte om veiarbeidet og potensielle køer, ville vi kunne planlagt annerledes. Dette er helt vanlig i andre byer, men jeg har ikke sett noe til slik skilting i Tromsø, konstaterer Hunger, som til daglig driver guideselskapet Chasing Lights.

Saken fortsetter under bildet!

Dette var den eneste skiltingen på Sandnessundbrua i går. Hunger etterspør mer.

– Helt vanlig

Robert Lied, byggeleder for drift og vedlikehold, er ikke enig i at det har vært informert for dårlig.

– Det har vært varslet på samme vis som tidligere. Det vil si på Vegvesenets nettsider og på radio, sier Lied og påpeker at dette er vanlig prosedyre på mindre prosjekter.

– Dette er i henhold til Vegvesenets retningslinjer. Ved større prosjekter bruker vi for eksempel å varsle i avisa, eller med ytterligere skilting, men dette er et kortvarig arbeid. Da må man bare belage seg på litt køer, det er ikke å komme ifra, konstaterer Lied.

LES OGSÅ: Utelukker ikke bompenger på Sandnessundbrua

Veiarbeidet på Sandnessundbrua starter opp igjen på mandag. Da vil det være redusert fremkommelighet fra klokka 21.00 på kvelden til 06.00 på morgenen. Går alt etter planen er de ferdige onsdags morgen.