Frekke tyver brøt seg inn på Darklight

Utstyr til en verdi av nesten 30.000 kroner forsvant fra Darklight i natt.

  Foto: darklight.no

nyheter

Det var dårlige nyheter som ventet gründer Brynjar Julius Johansen da han og kollegaene møtte på jobb på Darklight i dag tidlig.

- Da vi kom på jobb i dag så vi at en iPad og en laptop var borte. Ett vindu var brutt opp og sto på vidt gap, og utstyret var borte, sier Johansen.

Det var en laptop av typen Lenovo x1 Carbon til en verdi av 22.000 kroner og en iPad til en verdi av rundt 8.000 kroner som ble stjålet.

- Det er kjipt at det skal gå sånn, det er saker til en verdi på rundt 30.000 kroner. Det er vel bare sånn det er, det vil alltid finnes tyver i verden, sier en oppgitt Johansen.

LES OGSÅ: Stoppet med piggdekk i juli

Leverer anmeldelse

Johansen forteller at vinduet var lukket da de dro fra jobb i går kveld, og at den eneste mulige forklaringen er at det må ha blitt brutt opp med rå makt.

- Det har ikke stått åpent, så det må ha vært at det ikke var helt låst igjen eller lignende. Vi har ikke konkludert med noe.

Ifølge gründeren, var politiet innom tidligere i dag, men han tror det er få spor å følge.

- Dersom de som har stjålet det leser dette, skal de få muligheten til å levere det tilbake uten at det får noen konsekvenser, men på mandag leverer vi en anmeldelse til politiet, sier Johansen.

LES OGSÅ: Frifinnelse for frihetsberøvelse av familie til Syria opphevet

Vindu i tredje etasje

Noe av det de stusser over, er hvordan tyvene har klart å brutt seg inn.

- Vinduet som sto åpent er i tredje etasje. Det er et tak utenfor vinduet som har sammenknytning til et hybelkompleks som er vegg i vegg. Det må ha vært sånn de har kommet seg inn, sier Johansen.

Darklight har de siste dagene ikke holdt åpent for normal drift da de er i en flytteprosess.

- Det er litt spesielt, for vi ble nødt til å demontere alarmen noen timer som et siste steg i flyttingen og regnet med vi skulle bli ferdig i går. Det ble vi imidlertid ikke, så vi tar siste rest i dag. Det må noen tydeligvis ha fått med seg.

Sist det var innbrudd på Darklight, var i 2006. Da var det noen som klarte å overliste alarmen.

- Det er veldig kjipt. Vi vet ærlig talt ikke helt hva vi skal gjøre med det, sier Johansen, som frykter at utstyret er tapt for godt.

Johansen håper de skal bli ferdige med flytteprosessen i løpet av kvelden. Darklight flytter fra Stakkevollveien til Søren Zachariassens gate og håper å være klare til åpning igjen i begynnelsen av august.

LES OGSÅ: Øltørst tyv må punge ut

Litt tilfeldigheter

Stine Svendsen i Troms politidistrikt kan bekrefte at politiet hadde en patrulje borte på Darklight i dag.

- Patruljen så ingen spor. De må muligens ha kommet seg inn gjennom vinduet ved taket. Eier fikk en godsliste og anmeldelsesskjema som han skal fylle ut, sier Svendsen.

Ifølge henne er det litt tilfeldigheter som avgjør om de finner tilbake det tapte utstyret.

- Hvis vi får opplyst nummer på iPaden og laptopen så er det jo søkbart, så da kan det hende man kan komme over det, sier hun.