I januar hadde Tromsø-filmen «Dunder» premiere på Tromsø internasjonale filmfestival. Filmen, som er basert på barnebøkene til barnebøkene til Endre Lund Eriksen og Endre Skandfer, skal nå til det store utlandet.

Til filmfestivaler

I sommer vises filmen på barnefilmfestivalen Giffoni i Italia, og på filmfestivalen Curtas Vila do Conde i Portugal. Den skal også vises på Riga International Film Festival i oktober. Ikke nok med det – den franske distributøren KMBO har nå kjøpt rettighetene til å vise filmen i Frankrike, Belgia og Luxemburg. Som en del av et juleprogram skal «Dunder» vises på flere kinoer i landene.

– Spesielt

Det er Tromsø-selskapet Fabelfjord ved produsent Merete Korsberg som har laget filmen. Endre Lund Eriksen og Endre Skandfer har manus og regi på filmen.

– Vi hadde jo håpet på dette, men det finnes mange filmer der ute, så å bli plukket ut er jo veldig bra, sier Eriksen til iTromsø.

Det som er mest spesielt er at filmen skal vises på kino, mener han.

– Det er veldig stas at filmen settes opp på ordinær kino.

En suksess

Han forteller at filmen har blitt tatt godt imot der den har blitt vist – blant annet i Kristiansand, Bodø og Tromsø.

– Filmen er ennå fersk, men jeg vil absolutt si at det har blitt en suksess, sier Eriksen.

Nå jobber de med å lage en langfilm fra det samme «universet».

– Målet vårt er en langfilm. Det er en stor produksjon som vil ta litt tid, men vi har fått gode signaler fra de vi har presentert dette for.