9 absurde turistaktiviteter i Tromsø

Som turistby er det veldig mye kult du kan finne på i Tromsø. Vi har alt fra fjellheisen, toppturer, padleturer, leie båten Vulcana og så videre. Her er oversikten over de litt mer absurde aktivitetene man kan finne på i Ishavsbyen.
nyheter

1. Bar-til-bar-utfordringen

Klarer du en enhet på hver eneste bar i Tromsø på en kveld? Det som ble kalt ”The Golden Mile” i kultfilmen ”The Worlds End” fra 2013 satte flere på tanken om dette kan gjøres i Tromsø. Målet er å starte helt sør i byen på Ølhallen og Driv, krangle seg gjennom BlåRock, Bastard, Nr 24, Circa, G, O’Learys og Jernbanen, før man velter seg videre til Maskineriet, Gründer og til slutt ender opp på Verdensteatret helt sør i byen.

Et godt tips her er å ikke inkludere restauranter eller hotellbarer i rekkefølgen man selv tegner opp …

LES OGSÅ: Åtte ting å gjøre i Tromsø i helga!

2. Spise måkeegg

En av de merkeligste tradisjonene vi har her i nord. For eggene til den flygende rotta er jo langt fra gode. Programleder i P3, Nareas Sae-Khow, har den tvilsomme ”verdensrekorden” i måkeegg-spising, som han satte live på P3 hvor han spiste 4–5 egg i løpet av få minutter. De fleste kom rett opp igjen momentant, men rekord er rekord. Som min far alltid sier ”de duger til vaffelrøre – ikke til noe annet”.

Det ryktes også at ”delikatessen” smaker ekstra godt med øl til.

3. Bade i Tromsø

Ja – dette gjør faktisk tromsøværinger med en gang sola titter fram og gir byen temperaturer som er over 12 grader. Av anbefalte steder er Telegrafbukta, Skittenelv camping (med eget svømmebasseng), Grøtfjorden og Santa Movika Beach gode alternativer.

4. Klegg-dasking

Kleggen slår til hvert eneste år, uansett hvor mange man dreper året før … En kjent sport er å ta livet av så mange man klarer i løpet av et døgn. Jeg skal innrømme at det er temmelig slitsomt å ta vare på kroppene til hver enkelt klegg man dasker sønder og sammen. Et hett tips her er å ta vare på vingeparet, knyte det sammen og henge det opp på en tynn snor, til skrekk og advarsel for andre klegger, og ikke minst for å vise fram egne ”skuddpremier”.

LES OGSÅ: Nå åpner andreetasjen på Maskineriet

5. Spise 1 kg burger – for å få en til

Baren BlåRock er kjent for burgerne sine. Den aller tyngste er «Dinosaur jr.», som i likhet med alle andre burgerne er oppkalt etter band. Dinosauren veier 500 gram, ifølge ryktene får du en gratis om du fullfører to på rappen. Bakdelen er at du faktisk må spise den tredje like etter – her er ikke «doggy bag» et alternativ.

Barsjefen ved utestedet kan ikke bekrefte ryktene, men lover en klapp på skuldra om du klarer det.

Det hører med at både Lorenzo Woodrose (vokalist i Baby Woodrose) og Goshie (gitarist i We), har stappet i seg store mengder under en enkeltkveld, og at de bar tydelige preg av dette under konsertene.

6. «Moone» Hurtigruta

En kjent aktivitet blant øy- og fastlandsbeboere er å «hilse» på turistene på Hurtigruten, som kommer inn gjennom sundene våre i sene nattetimer. Her er det gått sport i å stille seg ytterst ute på ness og bøye stumpen høyt opp i været til skuelystne midnattssol-jegere. Mange mener også at det fungerer som en omvendt regndans eller godt gammeldags «haill», og at man blir velsignet med sol og fiskelykke om man fullfører aktiviteten sammen med sin partner.

LES OGSÅ: Rekordmange kjøretøy i Storgata

7. Klage på politiets pass-tjeneste

Hvert eneste år oppdager i alle fall en fjerdedel av Tromsøs befolkning at de må fornye passet i forkant av ferien til Alanya. Selv om «Onkel Richard» er tidlig ute med å advare om store køer og oppfordrer til at man må være tidlig ute med fornyelse, hoper vi oss opp i køer like før avreise. Det virker nesten som en eneste stor happening når flesteparten samles i politiets foaje for å vente på service fra de blåkledde. Klaging, jamring, svette og skrikende unger følger med på arrangementet, som gjerne varer fra starten av juni til midten av juli. Anbefales virkelig!

8. Spise ute

Å fullføre et måltid «on-the-go» i Tromsø på sommeren er mye vanskeligere enn det kan høres ut som. Tromsøs flyvende rotter eier nemlig ikke folkeskikk og rasker det meste ut av nevene dine med en gang du snur deg etter en av de lokale skjønnhetene på gata. Soft-is, pølse, kebab og varme vafler står øverst på ønskelista hos måkene. Om du virkelig vil ha ei utfordring - prøv to kebaber klokken 03 natt til søndag. Da kan vi garantere oppmerksomhet fra byens fugler.

9. Førstemann til sentrum

Når detr sommer og veiarbeidet herjer, grunnet at det er de tre eneste månedene i året det ikke er tele i marka, blir det ekstra kaos i trafikken. Å beregne når man skal møte i sentrum er en utfordring vi alle kjenner godt til. Et godt tegn er at selv «tjyvbona» fra Tønsvika kommer tidligere til Stortorget enn de på Røstbakktoppen som tar rute 37.