Er det greit å gå i shorts på jobb?

Det kan det friste å kle seg lettere når finværet dukket opp. Men hva er egentlig akseptert på arbeidsplassen?
nyheter

Tromsø har etter flere ukers ventetid endelig fått sommervær igjen. Da kan det friste å dra på seg shorts istedenfor langbukse, men det er ikke alltid dette egner seg. Anne Grete Jakobsen Hansen, konstituert organisasjonssjef i Tromsø kommune, oppfordrer de ansatte til å tenke seg om før de dukker opp i shorts.

PENT KLEDD: Anne Grete Jakobsen Hansen, konstituert organisasjonssjef i kommunen, oppfordrer de ansatte til å kle seg anstendig. Hun anbefaler ikke shorts. Foto: Åsgeir Johansen 

– Vi har ingen skriftlige retningslinjer på dette, men det er viktig at man kler seg anstendig. Damer kan jo ta på seg en kjole, så lenge den ikke er for kort. Foreløpig har jeg ikke sett noen gå med shorts, men jeg tror fort man hadde fått tilsnakk hvis det hadde skjedd. Unntaket er selvfølgelig hvis man jobber ute, da må det kunne tilrettelegges i forhold til været, sier Jakobsen.

LES OGSÅ: Investerer millioner på oppussing av den nye luksuskjede-butikken

Bankansatte får lov

PENT KLEDD: Selv om banskjef Lars Nymo Trulsen som regel er ikledd dress tvinger han ikke sine ansatte til å gjøre det samme. Foto: Ida Ramberg 

Banksjef i Sparebanken Nord-Norge, Lars Nymo Trulsen, sier de ikke har noe forbud mot shorts eller kjoler.

– Nå er det svært få som velger å bruke shorts hos oss, men vi tillater det så lenge antrekket er anstendig. Jeg mener for øvrig dette med bekledning har blitt litt mer uformelt blant bankansatte. Man skal fortsatt se anstendig ut, men færre og færre velger å dra på seg full dress. På en godværsdag går det jo for eksempel an å dra på seg en pen shorts, med skjorte og slips til, sier banksjefen.

LES OGSÅ: Dansk moteforretning vil etablere seg i Tromsø

Fine shortser i mote

MOTE: M.A.S.-innehaver Mona Abelsen sier fine shorter er i mote, og at disse kan fint kan brukes på mange arbeidsplasser. Foto: Ronald Johansen 

Mona Abelsen på klesbutikken M.A.S. lar også sine ansatte gå i shorts og kjole. Hun mener det blir mer og mer vanlig å gå lettkledd på jobb.

– Det er blitt en trend blant unge å gå mer lettkledd. Det finnes mange pene shortser man kan bruke på jobb, med for eksempel ei skjorte og en blazer til. Jenter kan bruke kjole, men de bør helst ikke være transparente. Lengden på kjolen bruker jeg ikke å sette noen føringer på blant mine ansatte, men lange kjoler er jo mote for tiden, sier Abelsen til iTromsø.

LES OGSÅ: Kjede i pengetrøbbel – må stenge butikker

Etter anledning

ETTER ANLEDNING: Grete Wilsgaard i Jobzone Tromsø anbefaler å tenke på hvem man skal møte i løpet av arbeidsdagen. Foto: Marius Hansen 

Grete Wilsgaard, leder i Jobzone Tromsø, oppfordrer folk til å tenke på hvem de skal møte før de kler på seg om morgenen.

– Hos oss har vi ingen annen kleskode enn rene og hele klær, sommer som vinter. Man kler seg etter hvem man skal møte. Om man skal ut på byggeplass, eller møte en kunde i mer formelle miljø, så tilpasser man seg det, konstaterer Wilsgaard.