Politistasjonen: – Saken nærmer seg ferdig etterforsket, men vi venter fortsatt på at lensmannskontoret på Sortland skal foreta et siste avhør av hun som kjørte semitraileren, forklarer politiførstebetjent ved krimvakta hos Troms politidistrikt, Marit Sundstrøm.

Fortsatt på UNN

Det var 16. mars det oppsto en alvorlig trafikkulykke på E8 ved Hundbergan, der to personbiler og en semitrailer, totalt fem personer, var innblandet i en kollisjon. Det endte med at 52 år gamle Hilde Heika omkom på stedet, mens samboeren hennes ble sendt til UNN med alvorlige skader.

LES OGSÅ: Gjenstår flere avhør

Mona Pedersen er samboer med broren til mannen i 60-årene som ble alvorlig skadet i trafikkulykken. Hun forteller at familien ikke lenger ønsker å uttale seg om vedkommendes tilstand.

– Men jeg kan bekrefte at han fortsatt er innlagt på UNN, forteller Pedersen.

Vil ha svar på detaljer

Sundstrøm hos politiet kan fortelle at det har tatt tid å få svar på alle undersøkelsene som har blitt gjort i etterkant av dødsulykken.

– Vi mottok ganske nylig rapporten fra Statens vegvesen, i tillegg til at vi har hatt egne trafikketterforskere på saken. Også den rapporten ble ferdig for kun kort tid siden, så nå er det kun det ene avhøret som gjenstår, påpeker hun.

Ifølge politiførstebetjenten har sjåføren av semitraileren allerede vært inne til flere avhør i forbindelse med dødsulykken.

– Det er snakk om et oppfølgingsavhør, da det er noen detaljer vi vil ha svar på, selv om vi allerede har et greit bilde av hendelsesforløpet, påpeker Sundstrøm.

Utelukker ikke rettssak

Hun har tro på at dette avhøret kan skje innen kort tid. Sannsynligvis er dermed en endelig konklusjon nært forestående.

– Så fort avhøret er unnagjort, vil konklusjonen komme rimelig kjapt, påpeker Sundstrøm.

Hun kan imidlertid ikke garantere at politiet kan offentliggjøre ulykkesårsaken.

– Skulle juristen konkludere med at det skal tas ut tiltale i saken, kan vi ikke gå ut med noe, da vi ikke ønsker å påvirke vitner i en eventuell rettssak.