Utfordret Røymo på IT-tilrettelegging

ATEA har utfordret ordføreren til å se på hvordan kommunen kan tilrettelegge for teknologisk vekst i Tromsø.

FREMOVERLENT: – Det er viktig med en fremoverlent tankegang, mener ordfører Kristin Røymo. Her er hun på kontoret sammen med sjef for ATEAs Tromsø-kontor, Kim Rune Tofteng Olsen. 

nyheter

13. september arrangeres IT-konferansen ATEA Community i Tromsø. I forkant av dette har selskapet tatt kontakt med ordfører Kristin Røymo for å se på hvordan man kan tilrettelegge for videre vekst i bransjen.

LES OGSÅ: Bruker millioner på revolusjonerede teknologi

– I Troms er det 788 personer som jobber i private IT-bedrifter, i tillegg til at det er hundrevis av IT-ansatte i forskjellige bedrifter og etater. Bransjen har en stabil vekst, men samtidig er det viktig å se på hvordan man kan tilrettelegge for en fremtidig økning, forteller Kim Rune Tofteng Olsen, leder for ATEAs Tromsø-kontor.

NY TEKNOLOGI: Røymo er fascinert av teknologisk utvikling. Her er hun i diskusjon med ATEA-sjef Tofteng Olsen om hans tablet-PC.  

 

En stor omlegging

Røymo tok utfordringen på strak arm, og er også klar på at man må være bevisst på hvordan man møter utviklingen.

– Vi står på trappen til en eksplosjon i teknologisk utvikling og vi er nødt til å planlegge for en fremtid vi ikke kjenner. Dette gjelder ikke bare i privat sammenheng, men også i det offentlige. Derfor er vi nødt til å endre fagene og organisasjonene for å ta kunne ta utviklingen imot, forteller Røymo og utdyper:

– Dette betyr av vi må endre måten vi utøver fagene på, med teknologien i bakhodet. Her er ny velferdsteknologi for eldre et eksempel. Vi må også endre måten vi organiserer oss på gjennom teknologi, blant annet ved innføring av elektroniske journaler, konstaterer Røymo, som trolig vil åpne IT-konferansen.

LES OGSÅ: Sikret seg millionavtale med verdensledende selskap

Høy verdiskapning

Tofteng Olsen håper Røymos engasjement og konferansen i september kan være med på å øke interessen rundt bransjen.

– Vi bygger Norge med IT og vi er opptatt av å få fram hvor viktig IT er for utviklingen av hele Troms og resten av Nord-Norge. Vi håper at flest mulig ønsker å bidra til dette arbeidet og melder seg Norges største IT-konferanse, uttaler ATEA-sjefen.

LES OGSÅ: Åpnet byens nyeste konferanseanlegg