Ble nektet å sette opp trampoline i borettslag

Da en trampoline ble satt opp på fellesarealet i borettslaget måtte den fjernes.

Illustrajonsfoto.  

nyheter

Krokelva borettslag skrev en klage til Tromsø kommune ved boligkontoret der de har bedt om å få fjernet en trampoline som var satt utenfor en kommunalt eid leilighet i borettslaget.

– De har flyttet den nå, så det er ikke noe problem nå lengre, sier styreleder i borettslaget, Einar Tverelv til iTromsø.

LES OGSÅ: Leietaker føler seg rettsløs

– Uheldig presedens

I klagen skrev Tverelv at å sette opp en trampoline på fellesarealet kunne skape presedens for andre beboere.

– Lekeapparater på fellesområdene er styrets ansvar i forhold til helse, miljø og sikkerhet. En slik trampoline utgjør en sikkerhetsrisiko som styret ikke kan påta seg. Det er ikke anledning til å utplassere ting på fellesarealene uten godkjenning fra styret. Trampolinen må derfor fjernes snarest, skrev Tverelv i brevet til kommunen.

LES OGSÅ: Flyktningfamilie må betale 12.000 kroner i leie for iskald brannfelle

Måtte stå til ansvar

Over for iTromsø utdyper han dette.

– Det er flere trampoliner i borettslaget, men de er på beboernes eget areal. Trampolinen ved den aktuelle leiligheten er her fortsatt, men er flyttet inn til eget borom/inngang, sier han.

– Problemet er ikke at en trampoline sto på fellesarealet, men det er styret som er ansvarlig for det og vi har ikke veldig lyst til å stå til ansvar for trampoliner og andre lekeapparater som ikke vi har montert eller satt opp, sier han.

LES OGSÅ: Kommunen vil bygge 16 omsorgsboliger – for så å selge dem som borettslag

– Klassisk konflikt

Selv om denne konflikten er løst, sier leder i konfliktrådet i Troms, Arna B. Hansen, at situasjoner som denne ikke er uvant for konfliktrådet.

– Saker vi mottar fra naboer går mest på ting som bruk av fellesareal. Det kan være uenigheter om vedlikehold, særlig i rekkehus og i blokk, der folk bor tett, sier Arna B. Hansen.

I tillegg mottar de mange saker om trær.

– Naboens trær som skygger for sol, er ofte saker som dukker opp. I tillegg i saker med fellesareal går det mye på hvem som kan parkere hvor eller hunder, om de kan være på fellesarealene og lignende, sier Arna B. Hansen.