Brenner du for Nord- Norge? Da har han en drømmejobb til deg

– Vi trenger stemmer som kan fortelle om virkeligheten vi lever i her i Nord-Norge – og som kan fortelle historien både nasjonalt og internasjonalt.

VIL HA NYTT BLOD: Roger Ingebrigtsen i Agenda Nord-Norge søker 12 nye landsdelsambassadører. Foto: Marius Hansen. 

nyheter

Det sier Roger Ingebrigtsen, daglig leder i Agenda Nord-Norge, interesseselskapet for nordnorsk nærings- og organisasjonsliv.

Agenda Nord-Norge går nå ut og søker etter sitt andre kull av såkalte Nord-Norge-ambassadører. Det første kullet er syv måneder ut i sin periode.

– Alle har brukt stemmen sin, og noen av ambassadørene har blitt toneangivende i sine lokalmiljøer, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Utfordret Røymo på IT-tilrettelegging

Mange søkere

Ingebrigtsen sier at ambassadørene skal være framsnakkere av landsdelens forskjellige fordeler, utfordringer og muligheter.

– Vi søker folk fra hele landsdelen, og vi vil at de skal ha en bred miks av bakgrunner – privat eller offentlig sektor, fra høyre- eller venstresiden politisk, fra studier eller fra næringsliv. Hovedsaken er at de må være talentfulle og kunne vise fram seg selv, sier han.

De 12 utvalgte skal ifølge Ingebrigtsen velges blant flere hundre aspiranter.

– Til det første kullet fikk vi 120 søkere, men da var ordningen ukjent. Nå håper vi at vi skal få mange flere, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Bruker millioner på revolusjonerede teknologi

Hardt arbeid

De utvalgte kan ikke forvente seg at de får puter sydd under armene når de skal ut i verden som landsdelsrepresentanter.

– Det er hardt arbeid, man må lære mye om landsdelen, om folket, regionene og næringslivet her – og man må lære om storting, regjering og andre institusjoner som styrer samfunnet, sier Ingebrigtsen.

Man må også kunne tenke internasjonalt.

– Derfor tar vi dem med en tur til Brussel for å besøke EU-hovedstaden, sier han.

LES OGSÅ: Sikret seg millionavtale med verdensledende selskap

Se på Island

Den 10. august går søknadsfristen ut for ambassadørprogrammet. Deretter skal kull to settes sammen.

Ingebrigtsen sier at prosjektet nå blir permanent.

– Tidligere var det en test, men nå blir det fast. Ennå har det kanskje ikke gitt så stor effekt, men tenk når vi har kjørt det i ti år? Tenk det arbeidet som vil være lagt ned, og tenk på det nettverket som vil bli etablert, sier han.

Han oppfordrer alle som kan tenke seg å søke om å se på Islands fotballandslag.

– Der har en liten gruppe mennesker klart å imponere en hel verden ved å jobbe hardt for hverandre og være oppofrende. Det kan vi også klare, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter