TROMSØ: Byens hoteller er mange, og mangt er det som blir gjenglemt på hotellrommene når gjestene sjekker ut.

På Scandic Grand bekrefter Tove Salomonsen, som er husøkonom på hotellet, at det er mye som blir glemt igjen – og det er ikke bare billige ting.

– Vi finner masse vinterklær. Det er nok japanerne som glemmer dem.

Hun ser over hittegodset de har liggende på hotellet, og drar fram en Stormberg-jakke.

– Se på dette. Dette er jo svindyrt. Man kan jo lure på om folk har så mye penger, utbryter Salomonsen.

Hun opplyser at det er mest om vinteren det blir glemt saker og ting.

– Det kan jo komme av at turistene får vektproblemer når de skal fly tilbake, og ikke vil betale overvekt, sier Salomonsen.

Gebiss og regninger

Men hotellgjestene har også glemt mer uvanlige ting.

– Det har blitt funnet gebiss på et bad en gang, sier Salomonsen.

– I tillegg finner man en del undertøy og sexleketøy, men det er mest mobilladere vi finner.

Hun leter litt mer i alt hittegodset.

– Se her, det er jo en regning på 7 500 kroner. De får vel bare få inkasso da, sier hun.

Hun leter videre og finner en svart boks med masse ledninger koblet til.

– Dette må jo være et stereoanlegg av et eller annet slag, sier hun idet hun løfter det opp.

– Vi fant i fjor sommer en pengebok som var full av penger. Det var sedler fra masse forskjellige land. Her var det ikke snakk om noe man går med til vanlig. Dette var mye penger. Man kan jo lure på hvordan man klarer å glemme slikt. Han var i alle fall glad da vi sendte det tilbake, sier Salomonsen.

Glemmer klær i klesskapene

Andreas Strøm, bookingsjef på Thon Hotel har også opplevd at gjester glemmer ting.

– Det vanligste er mobilladere. Ellers er det små ting som hårfønere, toalettmapper, og klær. Folk glemmer ofte klær som de har glemt i klesskapene, sier Strøm.

– Det som er litt rart er at noen ringer og vil at vi skal sende en mobillader til hundre kroner hjem til Italia. De innser ikke at det er dyrere å sende den gjenglemte laderen enn å kjøpe ny.

Mye om vinteren

På Clarion Collection Hotel Aurora blir ting mest gjenglemt om vinteren.

– Det virker som om gjestene våre har veldig god råd. Vi finner vinterstøvler, bobledresser, fotostativ, selfiestenger. Folk glemmer egentlig alt, sier Roger Beck, som er resepsjonssjef på hotellet.

Beck åpner døren til alt hittegodset og leter i en eske.

– Vi sparer på det gjenglemte i tre måneder. Hvis vi ikke har hørt noe innen den tid, går det til Bymisjonen eller Fretex, sier Beck og holder opp en barbermaskin og en elektronisk tannbørste som han fant i esken.

Et lite steinkast unna ligger Clarion Collection Hotel With. Også der er gjestene glemske.

– Gjengangeren er mobilladere. Nå nylig var det faktisk en som glemte en sykkelhjelm, sier Runar Skogdal, som er resepsjonist på hotellet.

Men det er ikke det verste noen har glemt.

– Det var ei dame her som hadde glemt ei veske av det dyrere slaget. Den var verdt flere tusen kroner.

– Snakker vi opp mot 10.000 nå?

– Den var definitivt oppe i 10.000-kronersklassen, sier Skogdal og legger til at kvinnen fikk vesken sin tilbake.

Lekebamser

– Her på hotellet glemmer folk alt. Vi har funnet dyre såpestykker, mobilladere, PC-ladere, bøker, klær, og ikke minst kredittkort som folk putter i lysbryteren slik at man kan ha lys på rommet uten å bruke romkortet. Det er ikke så artig for gjestene å glemme Diners-kortet sitt, sier Lise Benjaminsen, som er salgssjef på Rica Ishavshotell.

Sammen med Justine Antindi, som er husøkonom på hotellet, ser de gjennom hittegodset som ligger i søppelsekker på et lager.

– Det som er trist er når barn glemmer lekebamsene sine. Da ringer det som regel en fortvilet mor med et gråtende barn i bakgrunnen, sier Benjaminsen.

– Det var en gang en vasker som fant en dildo midt i senga. Vaskeren skjønte jo ikke hva hun skulle gjøre, så det ble litt hysteri der, forteller Antindi.

De leter litt til i søppelsekkene. Benjaminsen finner en turbukse, tursko og en ullgenser.

– Her har du jo et helt antrekk hvis man skal på tur. Det er trist at folk glemmer så dyre klær. De er jo verdt flere tusen. Folk har også glemt reisepapirer og lesebrett. Vi har til og med funnet kniver, sier Benjaminsen.

Høyttalere

– Det dyreste noen har glemt hos oss må har vært en bag som var full av klær, sier Linda Andersen, bookingleder på Quality Hotel Saga.

– Også fant vi en gang noen høyttalere og en subwoofer. Dette var store greier. Jeg skjønner ikke hvordan de har glemt det, skyter Ted Myrvoll, som er konferansevert inn.

Også på dette hotellet er det mobilladere som blir mest glemt av gjestene.

– Folk glemmer bøker og briller også. Det som er greit med mobilladere som glemmes, er at vi kan låne disse ut til andre kunder som trenger strøm på mobilene sine, sier Andersen, og legger til at alt av gjenglemte ting som regel kommer til rette.

Glemmer safen

– Folk glemmer det meste. Jakker, klokker, bankkort, mobil- og PC-lader, briller, ringer, klær, sier Marianne Høybakk, som er hotellsjef på Clarion Hotel The Edge, mens hun prøver å ramse opp alt folk glemmer.

Hun viser fram et par søppelsekker fylt med hittegods.

– Det hender også at folk glemmer sølvsmykker og slike ting. Noe av det har kanskje høy verdi også. Noen har til og med klart å glemme ting de har låst inn i safen.

I søppelsekkene er det for det meste klær. Noen mobilladere kommer også fram blant alle plaggene.

– En gang fant vi en jakke som var så diger at man skulle tro det var et kostyme av noe slag.

– Vi fant også en gang en koffert som var gjenglemt på et rom. Vi ble jo nødt til å åpne kofferten til slutt, men den var helt tom. Man kan jo lure på om gjesten hadde kjøpt ny koffert under oppholdet her, sier Høybakk.