DinTaxi vil satse på elbiler i Tromsø

Hvis fylkeskommunen innvilger DinTaxi løyvene de har søkt på kommer du til å se elbil-taxier i Tromsø om ikke lenge.

SATSER: Thomas Johansen, daglig leder i DinTaxi, vil være på offensiven når det kommer til elbiler. Foto: Lars Marius Matre 

nyheter

Thomas Johansen, daglig leder i DinTaxi, venter nå i spenning på svar fra Troms fylkeskommune. Han har nemlig søkt til dem om fem midlertidige taxiløyver, som alle er øremerket elbilvirksomhet.

– Det er vanskelig å få løyvehaverne våre til å investere i elbil som hovedbil, så derfor ønsker vi å gjennomføre dette som et prøveprosjekt over minimum tre år. Det tror jeg ville gitt noen veldig verdifulle erfaringer som vil være viktige i tiden fremover, forteller Johansen til iTromsø.

LES OGSÅ: Salget faller –  bare 15 av 100 nye biler er elbiler

Vil være i forkant

Taxisjefen er nemlig sikker på at elbiler er på vei inn i taximarkedet, en utvikling han ønsker å gå i møte.

– Vi vil være tidlig ute med å teste elbiler, nå som markedet ennå er rimelig uprøvd. Jeg er sikker på at offentlige innkjøpere vil sette et form for miljøkrav i fremtiden, så da vil våre erfaringer være nyttige å ha, forteller en offensiv Johansen, som nå venter på svar fra fylkeskommunen.

– Så fort vi får innvilget løyvene kan vi begynne å kjøpe inn biler. Da vil det nok ikke ta lang tid før vi er på veiene, konstaterer han.

Hvis alt går etter planen vil man dermed kunne bestille en elbiltaxi i Tromsø om ikke lenge.

– Gjennom vår nye app skal man kunne spesifisere hvorvidt man vil ha elbil eller vanlig bil, noe som gir kundene et grønt alternativ. Denne funksjonen er ikke helt klar ennå, men vi håper på å ha den på plass samtidig som bilene, legger Johansen til.

LES OGSÅ: Her er bilen «alle» har ventet på (krever innlogging)

Positive tilbakemeldinger

POSITIV: Ragni Løkholm Ramberg (Ap), leder for kommunens byutviklingskomité, roser DinTaxi sitt elbil-initiativ. Foto: Ronald Johansen 

Blant dem som er positive til DinTaxis nye prosjekt er Ragni Løkholm Ramberg (Ap), leder for kommunens byutviklingskomité. Hun tror elbil-taxier vil kunne bli en hit i Tromsø.

– Interessen for dette tror jeg vil være stor. Jeg prøver selv å ta klimariktige valg i hverdagen, men er nødt til å ta taxi rimelig ofte. Derfor ville jeg vært veldig glad hvis det var et alternativ å ta elbil-taxi. Ofte handler det bare om å gi folk muligheten til å ta et grønt valg, uten at det gir noen stor ulempe, uttaler Ramberg, som roser taxiselskapet for initiativet.

– Det er nok en stor fordel å være tidlig på banen med dette, både forretningsmessig og med tanke på klimaet. Jeg tror de har gjort et smart valg, konstaterer hun.