Eksporterte sjømat for 42,6 milliarder

I løpet av første halvår i år ble det eksportert 25 prosent mer sjømat enn første halvår i 2015.

STOR VEKST: Norges Sjømatråd opplever en enorm vekst i eksporten. Avbildet er SalMar Nords oppdrett i Malangen. Foto: Vidar Bjørkli/Troms Folkeblad 

nyheter

– Den norske sjømatnæringen opplever en enorm vekst i eksportverdi første halvår, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd.

LES OGSÅ: Her har 749 barn kommet til verden i år

Det ble eksportert laks for 27,9 milliarder kroner, fersk torsk for 1,6 milliard kroner, fryst torsk for 1,3 milliarder kroner, klippfisk for 1,6 milliarder, ørret for 1,9 milliarder kroner, saltfisk for 898 millioner kroner, og sild for 1,4 milliarder kroner. Prisen for hel, fersk laks har økt fra i juni fjor, da prisen var på 40,85 kroner per kilo. I år var prisen 65,43 kroner per kilo i juni.

– Økt etterspørsel etter laks globalt i kombinasjon med redusert eksportvolum fra Norge har drevet prisen oppover. EU-markedet har beholdt sin andel av den norske eksporten, mens eksporten til USA har økt og står nå for 6 prosent av den norske eksporten av laks, sier analytiker Paul T. Aandahl i pressemeldingen.