Over 60.000 har besøkt Polaria så langt i år

Polaria ser en økning i antall besøkende.

GODT BESØK: Polaria hadde omtrent 65.000 besøk fra januar til og med juni i år. Daglig leder Geir P. Stokke håper de kan slå fjorårets rekord. Foto: Tor Farstad 

nyheter

I fjor hadde Polaria et rekordår med nesten 130.000 besøkende. Så langt i år ser det lovende ut. Omtrent 65.000 personer har tatt turen innom Polaria fra januar til og med juni. Det er omtrent 5.000 flere enn på samme tid i fjor, da de hadde 59.209 besøkende.

LES OGSÅ: Tidenes rekord for Fjellheisen

Juli vanligvis best

– Første halvår ser veldig bra ut, selv om tallene ennå er litt usikre. Vinteren er viktig for oss, men sommeren er avgjørende, forteller daglig leder, Geir P. Stokke.

Juli er vanligvis Polarias beste måned. Juni har hittil vært måneden med mest besøk.

– Det skyldes cruiseskipene som har kommet litt tidligere enn i fjor.

LES OGSÅ: 9 absurde turistaktiviteter i Tromsø

1.600 på én dag

Cruiseturistene utgjør en stor andel av besøkstallene.

– I år har vi hatt opp mot 1.600 besøkende på én dag. Da sprer ikke besøket seg jevnt utover dagen heller, så da kan det være godt over tusen folk inne her samtidig. Vi merker det godt når det ligger cruiseskip med folk tilsvarende en småby ombord.

Men det er Stokke glad for.

– Det er den artigste tiden. Vi er heldige som er lett å finne for turistene, og vi er en av de plassene som folk har hørt om før de kommer hit. Mange av dem som kommer hit er godt forberedt, og vet hva Polaria er. Slik var det ikke før, sier han.

LES OGSÅ: Sherpaer fra Nepal bygger steintrapp opp aksla

Kan slå rekorden

I vinter var det februar og mars som ble de største månedene.

– Det ser svært lovende ut etter dette halvåret. Hvis sommeren blir like god som i fjor så ligger vi an til å slå rekorden, sier Stokke.

Som de fleste andre turistattraksjoner, har vinteren vokst til å bli en god sesong for Polaria.

Flere faste ansatte

– Det betyr for det første at det har blitt mulig å ansatte flere folk som tidligere bare var midlertidig ansatt. Nå har vi flere ansatte i fulle stillinger.

Veksten er også positiv for økonomien.

– Vi er jo en stiftelse som leier bygget fra staten, og besøket gjør at vi klarer å få det til å gå rundt.