Fraktet til UNN etter arbeidsulykke

To personer er sendt til UNN etter en arbeidsulykke om bord på en flytedokk.
nyheter

Det melder Troms politidistrikt på Twitter like etter klokken 21.00 onsdag kveld.

Operasjonleder Eirik Kileng opplyser at to arbeidere er fraktet til UNN etter å ha fått strøm i seg mens de arbeidet om bord på en flytedokk som ligger like utenfor Nordspissen av Tromsøya.

- Det er en kran om bord på dokken, og vi antar at strømmen kommer fra denne. Dokken er evakuert og elektriker tilkalt for å sjekke saken, sier Kileng.

Ved bevissthet

Den ene av de to arbeiderne framsto som nærmest uskadd, ifølge Kileng, og er sendt til legevakta for sjekk. Den andre ble fraktet bort fra ulykkesstedet i ambulanse.

- Begge var ved bevissthet, forteller operasjonslederen.

Det er opprettet sak på hendelsen og at Arbeidstilsynet er varslet.

Flere arbeidere om bord

Flytedokken eies av Tromsø Mekaniske. Daglig leder i selskapet, Åge Hansen, sier til iTromsø at det var flere arbeidere om bord da ulykken inntraff.

- Men de kom fra det uskadd og er nå evakuert, sier han.

Hansen henviser til Arbeidstilsynet for ytterligere informasjon om ulykken.

Tilsynsleder ved Arbeidstilsynets tilsynskontor i Tromsø, John Arve Skarstad, forteller at han ikke er kjent med ulykken, men vil sjekke saken.

Johan Furebotten i Arbeidstilsynet forteller litt senere på kvelden at de fikk melding fra politiet om ulykken.

- Vi har registrert hendelsen i våre systemer. Årsaken til ulykken er strømgjennomgang. Politiet er på stedet i kveld, og deretter tar vi det videre i morgen hvor vi skal se nærmere på årsaken. Dette vil også bli en sak for lokalt el-tilsyn, sier Furebotten.

Tilsynelatende uskadd

Pressekontakt ved UNN, Per-Christian Johansen, opplyser til iTromsø at de to arbeiderne er inne til observasjon. Ifølge han er det snakk om to menn i 50-årene.

- De er tilsynelatende uskadd, men skal sjekkes ytterligere og blir værende til observasjon over natten, sier Johansen.